Cercle-trainer Vincent Euvrard is twee speeldagen geschorst

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft coach Vincent Euvrard dinsdag geschorst vanaf 6 tot en met 12 oktober.

De trainer van Cercle Brugge uitte na de met 2-1 verloren topper bij FC Antwerp zijn ongenoegen aan het adres van de wedstrijdleiding na een “onterecht gegeven hoekschop”.

“Vincent Euvrard erkent ter zitting kritiek te hebben geuit, maar stelt dat er op geen enkel moment sprake was van verwijten, beledigingen of agressie. Hij stelt dat hij na afloop van de wedstrijd het terrein betrad om zijn spelers te bedaren en geenszins om de scheidsrechter te bekritiseren. Uit tv-beelden blijkt echter dat Euvrard tijdens de wedstrijd op een ongeoorloofde manier kritiek uitte op de scheidsrechter. Zulk gedrag kan niet worden getolereerd”, verklaart de Geschillencommissie de schorsing. Euvrard moet de competitiematchen tegen SK Lierse (6 oktober) en Union (9 oktober) vanuit de tribunes volgen, al kan Cercle Brugge nog in beroep gaan tegen de schorsing. Het Bondsparket wilde Euvrard een week (en een speeldag) langer schorsen dan de Geschillencommissie.

(Belga)