“Cercle, Roeselare en Coxyde weten waar hun pijnpunten liggen”

Zaterdag won Roeselare met 2-4 op het veld van Coxyde. Kjetil Borry (KSV Roeselare) jaagt Karel Ternier (Coxyde) op. © Bart
Olivier Volckaert

In tweede nationale is het seizoen halverwege. Nog 16 speeldagen en dan wordt tweede nationale onherroepelijk omgevormd. Tijd voor een tussenbalans.

De eerste conclusie is simpel. Ja, de reeks is dit seizoen een pak sterker geworden. Met dank aan de hervorming uiteraard. Iedereen wil in die top acht parkeren en daardoor zijn heel wat middenmoters gevoelig versterkt. Cercle Brugge heeft het zondag nog maar eens ondervonden, toen het thuis niet verder kwam dan een 0-0 tegen Lommel United. Groen-zwart staat nu vierde, op zes punten van leider Tubeke. Cercle is mee met pelotonnetje dat zal strijden voor de titel en felbegeerde promotieticket (er is immers maar één), maar de Vereniging heeft wel al een achterstand op de titelconcurrenten en dat zijn Tubeke, Antwerp en Eupen. Waar wringt het schoentje ? In het eigen Jan Breydelstadion. Slechts 13 van de 29 punten werden in eigen huis behaald. Daar zit hem het verschil met de koplopers.

Hetzelfde verhaal in Roeselare. 13 van de 28 punten werd in het eigen Schiervelde gepakt. KSVR is bezig aan een geruisloos seizoen en parkeerde zich op de zesde plaats. Perfect op schema dus voor top acht. Nu al zijn er 28 punten binnen, 50 punten zullen wellicht genoeg zijn. Maar Roeselare en Cercle Brugge kunnen beter, als zij nu ook eens werk maken van hun thuisreputatie. Laat dat voor beiden dé uitdaging zijn voor de terugronde.

Tot slot VV Coxyde, dat voorlaatste staat. Maar schijnt bedriegt ! De kustploeg werd maar zelden van de mat gespeeld. De troepen van Hugo Vandenheede maakten aanspraak op meer en dat kwam er nog niet, vooral door een sputterende aanval. Bizar is het trouwens dat er na 16 speeldagen nog steeds drie teams zonder zege zijn in tweede nationale : naast Coxyde zijn dat Geel en Heist. Patro Eisden Maasmechelen boekte nog maar één zege. Coxyde weet dat het volgend jaar in de hoogste amateurliga speelt, maar mikt in de terugronde uiteraard nog op enkele zeges. En die zullen er ongetwijfeld komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier