Cercle, Roeselare en Coxyde beginnen thuis

Roeselarenieuwkomer Christophe Martin Suarez in actie vorig weekend tegen Zele. Roeselare speelt op de eerste speeldag thuis tegen Seraing. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De kalender van tweede klasse werd woensdagnamiddag bekendgemaakt. Cercle Brugge ontvangt op speeldag 1 Dessel op zaterdag 8 augustus. Ook Roeselare speelt op zaterdag al, thuis tegen Seraing. De eerste match van promovendus Coxyde in tweede klasse is meteen een klepper thuis tegen SK Lierse op zondag 9 augustus om 15 uur.

Het seizoen in tweede klasse start in het weekend van 8 en 9 augustus. Op woensdag 12 augustus wordt de tweede speeldag al afgewerkt. Cercle Brugge begint met een thuismatch tegen Dessel en trekt vier dagen later naar Lierse voor een duel tussen de twee ex-eersteklassers. KSV Roeselare mag na eerst een thuismatch tegen Seraing naar Heist op speeldag 2. Voor nieuwkomer Coxyde wordt het een zware start met eerst een thuismatch tegen Lierse en op speeldag 2 de verplaatsing naar Seraing.

Cercle bye op speeldag drie

Door de Beker van België ligt de competitie dan 2,5 weken stil. Speeldag drie wordt pas op 29-30 augustus afgewerkt. Cercle is dan door het oneven aantal ploegen in tweede klasse bye en ligt nog langer stil in de competitie, al wacht op 23 augustus mogelijk een duel tegen KSV Roeselare in de vijfde ronde van de Beker van België. Roeselare ontvangt op de derde speeldag Geel en Coxyde Eupen. Op de vierde speeldag is Coxyde bye.

Derby’s

De eerste West-Vlaamse derby in de Proximus League wordt gespeeld op zaterdag 3 oktober, speeldag 8. Dan ontvangt Roeselare Cercle Brugge. Vier dagen later staat Cercle Brugge – Coxyde op de kalender. Coxyde en Roeselare treffen elkaar een eerste keer op de 17de speeldag op zaterdag 28 november aan de kust.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier