Wesley Vanbelle en Benjamin Lambot carpoolen samen naar de trainingen van Cercle Brugge

Wesley Vanbelle en Benjamin Lambot carpoolen voor de trainingen van Cercle. © Foto ACR
Redactie KW

Wesley Vanbelle en Benjamin Lambot zijn samen aan hun derde seizoen bij Cercle Brugge bezig en gingen er van het ene uiterste naar het andere. “We hebben eigenlijk alles al meegemaakt”, lachen de twee, die al carpoolend naar de trainingen van Cercle gaan.

Cercle Brugge maakte zaterdag geen al te beste beurt tegen Tubeke en dat beseffen beide verdedigers maar al te goed. “Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, weet Benjamin Lambot. “Tubeke verdedigde goed en wij hadden daar niet meteen een passend antwoord op. Het belangrijkste was dat punt, dat nadien goed was om verder afstand te nemen van Lierse. Door hun verlies tegen OHL hebben wij alles in eigen handen. We moeten positief blijven.”

“We hebben op WhatsApp ook een groepje met de spelers”

Wesley Vanbelle bleef negentig minuten als invaller op de bank. “Ik beleefde de wedstrijd een beetje anders. Het was inderdaad niet goed. We hadden een goede reeks neergezet en het was lang geleden dat we een mindere wedstrijd speelden. Deze was er wel degelijk een. Een beetje een complete offday van iedereen. Zowel individueel als in teamverband was het niet goed. Niettemin gaven we niet veel weg, bleef de nul en liepen we een punt uit. Over de prestatie kunnen we zeker niet tevreden zijn, maar we mogen de lat hoger leggen, we kunnen beter.”

Waar en wanneer hebben jullie het verlies van Lierse vernomen?

Vanbelle: “Ik denk dat iedereen de wedstrijd thuis heeft gevolgd. We hebben ook een groepsapp waar iedereen van de ploeg in zit en daar worden dit soort zaken geregeld in geplaatst. Het resultaat werd uiteraard positief onthaald.”

Wat gaat er dan dat moment in jullie om?

Lambot: “Een verschil van vier punten of een punt, neemt de druk wat weg. We hebben een ervaren groep en weten hoe belangrijk de match van zaterdag is. Daarna moeten we, zonder ons al te veel druk op te leggen, klaar zijn voor de finale. We hebben al veel goede matchen gespeeld. We moeten geconcentreerd terug naar die basis.”

“We kunnen het nu zelf uitmaken, druk is er altijd”

Vanbelle: “Met een twee op zes zijn we uitgelopen. We hebben nu een eerste keer het gevoel van ‘als we winnen is het voorbij’. We kunnen het nu zelf afmaken. En druk is iets wat je zelf creëert. We moeten naar ons eigen zien, maar op Union zal het niet gemakkelijk zijn, net als in alle andere matchen in de reeks.”

Hebben jullie nog contact met Pierre Bourdin, nu bij Lierse?

Lambot: “Geregeld. Eén keer om de twee weken proberen we om samen iets te eten. We wonen niet zover van elkaar. We hoorden dat er contacten waren, zodat hij terug naar Cercle kon komen. Dat was goed voor ons. Jammer dat die overgang niet doorging.”

“Jammer dat er geen contact met maatje Pierre Bourdin meer is”

Benjamin, na alle blessureleed maak je een goed seizoen door? Nog last van die metalen staaf in je been?

Lambot: “Bij koud weer geeft dit een naar gevoel. Ik doe oefeningen en hoop dat ik niet zo lang moet wachten als vorig seizoen om mijn contract te verlengen, zodat ik een operatie kan ondergaan om die staaf te verwijderen. Ik zal dan twee weken out zijn.”

Wesley, ook jij kampte met een serieuze blessure aan de buikspieren?

“Ik doe dagelijks oefeningen en sinds een maand of drie ben ik volledig pijnvrij. Niet alleen voor mij, maar ook voor Cercle was vorig seizoen dramatisch. We hebben ons net gered. Op diverse vlakken ging het er amateuristisch aan toe. In vergelijking met dit jaar, is dat volledig een tegenovergestelde wereld. Niet alleen qua resultaat, maar ook wat de omkadering betreft. Alles is perfect geregeld en professioneel. We worden op en top verzorgd. Wij moeten ons enkel richten op onze prestatie op het veld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier