Wegen van Cercle en Kroaat Bacelic Grgic scheiden alweer

De middenvelder nam nog deel aan de voorbereiding met Cercle, zoals tijdens een teambuilding in Lakeside Paradise in Knokke, maar verkast nu toch. © ACR-a
Redactie KW

Stipe Bacelic Grgic nam maandagavond afscheid van groen-zwart via de sociale media.

Stipe Bacelic-Grgic (27) scoorde in het seizoen 2013-2014 tien doelpunten uit 22 competitieduels voor NK Hrvatski in de eerste klasse van Kroatië. De club eindigde echter op een degradatieplaats en zakte naar tweede. In juni 2014 maakte hij op aangeven van gewezen speler Branko Karacic en zijn zoon de overstap naar groen-zwart. Hij ondertekende in Brugge een tweejarig contract, met optie op nog een extra seizoen. Vorig seizoen scoorde hij in de op één na openingswedstrijd in Genk. Nadien kon de Kroaat, die het naar zijn zin had in Brugge, samen met zijn ploeg de degradatie niet ontwijken.

Trainer Fred Vanderbiest was niet onder de indruk, ook niet van zijn fysisch vermogen. Bovendien had de Kroaat een duur contract. Hij belandde in de B-kern. Er was belangstelling uit China en hij testte tijdens de voorbereiding bij het Franse Brest. Nu werd maandag een oplossing gevonden. “Ik heb mijn verbintenis met Cercle Brugge verbroken”, laat hij noteren. “Ik wil de supporters, het personeel, de bestuur en de trainers bedanken voor de kans die zij mij hebben gegeven om in de Belgische eerste klasse te voetballen. Ik zal altijd een voorstander van Cercle blijven“, liet de sympathieke middenvelder weten.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier