Voormalig boegbeeld van Cercle Brugge overleden

Redactie KW

Gewezen speler en kapitein van Cercle Brugge Roger Claeys is op 91-jarige leeftijd overleden.

Roger Claeys werd op 6 maart 1924 in Sint-Michiels bij Brugge geboren. De brave man werd slager maar kon ook meer dan aardig tegen een balletje trappen – uiteindelijk zou zijn echtgenote de slagerij draaiende houden. Hij sloot zich aan bij de Vereniging en zou er actief blijven van 1939 tot 1957. Een volledige voetballoopbaan dus, waar hij 46 doelpunten zou scoren in niet minder dan 354 officiële competitiewedstrijden, en ook nog eens twee keer raak zou treffen in acht bekerduels met Cercle. Hij was bijna nooit afwezig door blessures en was vele jaren de onbetwiste kapitein van Groen-Zwart.

Na zijn carrière als Cerclist zou hij nog twee jaar aan de slag gaan bij SK Roeselare als speler-trainer. Daarna hield hij het voetbalspelletje voor bekeken.

Roger Claeys is woensdag 20 januari overleden in PZE De Vlinder in Brugge. Hij laat een echtgenote Raymonda Dekeyzer en een zoon Gunter achter. Het koppel verloor eerder al dochter Laurette. De plechtige uitvaart van Roger Claeys vindt woensdag 27 januari om 11 uur plaats in de Sint-Michielskerk in Sint-Michiels.

(FJA – Foto cerclemuseum.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier