VIDEO Cercle Brugge verslaat Sporting Lokeren in Lichtervelde

Christophe Vincent probeert de bal te controleren. © ACR

Cercle Brugge speelde traditiegetrouw op het terrein van KFC Lichtervelde een oefenwedstrijd tegen een ploeg uit 1A. Dit keer was Sporting Lokeren de tegenstander. Die club uit het Waasland opent het laatste weekend van juli de competitie met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge.

Lokeren was de voorbije dagen op ministage in Knokke en organiseerde in de voormiddag nog een fietstocht, in de namiddag werd er in Lakers Paradise geëxperimenteerd met waterskiën en kajakken. De stage werd nadien afgesloten met de match tegen Cercle. Voor circa vijfhonderd toeschouwers kwam groen-zwart al vrij vroeg op voorsprong. Een hoekschop op rechts van Vanbelle werd teruggekopt tot bij Crysan, die de bal naast De Wolf in doel trapte. Lokeren, dat in de eerste helft met niet zoveel gekende namen of basisspelers op het veld kwam, kon daar niet zoveel tegenover zetten. Cercle kwam dan ook een kwartier later op 2-0 dankzij Bruno. De Luikenaar kon er op rechts alleen van doorgaan en laag overhoeks binnentrappen. Buyl en Crysan hadden nadien nog unieke mogelijkheden om de score op te drijven.

Owngoal Dewaele

Aan de rust kwam Vandenbussche bij Cercle in doel voor Nardi en verving Mexique in het middenveld Muyumba. Na een kwartier in de tweede helft kwamen zowel bij groen-zwart als bij Lokeren een pak nieuwe namen opdraven. Bij de bezoekers zelfs enkele gevestigde waarden zoals Overmeire en Persoons, maar geen De Sutter. De Oost-Vlamingen kwamen twintig minuten voor tijd aan de aansluitingstreffer en kregen daarbij de hulp van Cercleverdediger Dewaele, die een owngoal scoorde. De wedstrijd doofde uit en het bleef bij 2-1 voor Cercle, dat vooral in de eerste helft liet zien dat de vele nieuwkomers voor een effect kunnen zorgen.

(ACR)

Cercle Brugge: Nardi (46′ Vandenbussche), Vanbelle (60′ Cathenis), Da Costa (60′ Dewaele), Lambot (60′ Delacourt), Palun (60′ Arcus), Vincent (60′ Rosenthal), Buyl (60′ Mercier), Muyumba (46′ Mexique), Crysan (60′ Robail), Tormin (60′ Vagner), Bruno (60′ Ngakoutou).