Veel tevreden gezichten op fandag van Cercle Brugge

29/07/17 om 22:33 - Bijgewerkt om 22:42

Een week voor de aanvang van de competitie vond zaterdag de traditionele fandag plaats. Met aardig wat volk, ondanks het weer en het verlof.

Veel tevreden gezichten op fandag van Cercle Brugge

Naast kinderanimatie, de voorstelling van de jeugd- en de G-ploegen en de presentatie van de Cerkelladies, stond ook de uitreiking van de tweejaarlijkse trofee Robert Braet op het programma. De trofee wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk maakt voor de vereniging. Die eer viel te beurt aan Johan Mestdagh uit Sijsele. Hij is sedert 1984 actief bij groen-zwart, vijftien jaar later werd hij secretaris binnen de jeugdwerking. Sedert 1989 trekt hij ook mee met de eerste ploeg van Cercle, als materiaalman.

Voorstelling nieuwe spelerskern

De fans kwamen uiteraard ook voor de voorstelling van de nieuwe spelerskern en de daaropvolgende signeersessie. Twintig nieuwe namen leer je niet zomaar uit het hoofd. Het boekje in pocketformaat met de foto's van alle spelers bleek dan ook een handig hulpmiddel.

De spelers kwamen per posities het podium op. Naast de doelmannen dus ook de verdedigers, middenvelders en aanvallers, met nadien de technische staf.

Samenwerking AS Monaco

De overname van de Franse kampioen AS Monaco liet zich de voorbije weken al duidelijk merken. Bestuurder Filips Dhondt zag niets dan tevreden gezichten bij de supporters. De Bruggeling liet zelfs de Franse supercup met Monaco tegen PSG in het Marokkaanse Tanger links liggen om de fandag op Cercle van dichtbij mee te maken.

Voorzitter Frans Schotte was tijdens zijn toespraak zeer duidelijk. "Tot op vandaag loopt de samenwerking met AS Monaco uitstekend. Met wat wij gedaan hebben, zeggen wij: er is één wens, één droom en één ambitie. De competitie is op 24 februari gedaan en dan willen wij kampioen zijn."

De fandag werd na een optreden afgesloten met een galamatch tegen het Nederlandse Willem II. Cercle won met 5-2.

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!