Twee talenten van AS Monaco versterken Cercle Brugge

Redactie KW

Afkomstig van AS Monaco, Jonathan Mexique (defensieve middenvelder) en Guévin Tormin (aanvaller) vervoegen Cercle Brugge op uitleenbasis tot het einde van het komende seizoen.

De recrutering van deze twee jonge talenten gevormd in de Academie van AS Monaco, kadert in de sportieve ontwikkeling ingeleid met de overname van Cercle Brugge. De 2 spelers vervoegen dus Cercle in het seizoen 2017-2018.

Jonathan Mexique, geboren op 22/03/1995 (Le Mans, Frankrijk), is een defensieve middenvelder, die 14x geselecteerd werd voor de Franse nationale ploeg U16 / U17. Hij kreeg zijn opleiding bij Le Mans waar hij vervolgens in 2013 vertrok om zich aan te sluiten bij de academie van AS Monaco. In de daaropvolgende jaren heeft hij 59 matchen gespeeld bij de reserven van AS Monaco om dan in 2016-2017 Red Star (Ligue 2) te vervoegen.

Guévin Tourmin, geboren op 28/10/1997, is een aanvaller die zijn hele opleiding gekend heeft bij de Academie van AS Monaco. In 2012 kwam hij bij AS Monaco waarbij hij direct 8 maal geselecteerd werd voor de Franse Nationale Ploeg U17 en U18. In 2014-2015 nam hij deel aan UEFA Youth League. Na het behalen van de Gambardella-beker (Beker U19 Frankrijk), waar hij samen met Kylian Mbappé en Irvin Cardona, het aanvalstrio vormde, evolueerde Guevin Tormin afgelopen seizoen in het 2e elftal van AS Monaco.

We zijn heel gelukkig om Jonathan en Guévin te mogen verwelkomen op Cercle,” reageert voorzitter Frans Schotte. “We hopen op een actieve medewerking van deze 2 talenten en zullen alles in het werk stellen om hun kwaliteiten ten volle te benutten. Een nieuw tijdperk dient zich aan en het is terug een duidelijk signaal in de samenwerking met AS Monaco. Geleidelijk aan krijgt het project vorm en we kijken volop uit naar het komende seizoen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier