Transferhonger Cercle Brugge nog niet gestild

Een beeld van op de training © VDB
Redactie KW

Woensdagavond kwam Cercle Brugge voor het eerst in actie. Op het veld van KWS Oudenburg werd met 1-2 verloren tegen het KV Mechelen van Dennis van Wijk, dat wel al iets langer aan het trainen is. Naast nieuwkomers Kevin Appin, Yoann Etienne, Abud Omar en Pierre Daniel-Nguinda, traden ook twee testers aan.

Franck Irie

Ook Franck Irie, die er al sinds de eerste training bij is en deze week een contract voor twee jaar ondertekende, was van de partij.

Mady Abonckelet

Mady Abonckelet is een 20-jarige Franse middenvelder met Senegalese roots, die via FC Nantes B bij het Italiaanse Olympia Agnonese in de Serie D terecht kwam. Daar loopt zijn contract eind deze maand af. In 26 wedstrijden kwam hij er tweemaal tot scoren.

In januari 2017 liep de verdedigende middenvelder een zware kruisbandblessure op.

Pierrick Cros

Pierrick Cros is een 26-jarige Fransman die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Hij is niet te verwarren met zijn één jaar oudere naamgenoot, die in het verleden nog doelman was bij Moeskroen. Cros vervolmaakte zijn opleiding bij Saint-Etienne. Via Uzès en Red Star Paris kwam hij in Griekenland terecht bij Platanias waar hij op een zijspoor belandde. Verder dan acht wedstrijden kwam hij er niet.

Nabil Alioui

Verder wordt in Franse media ook de 19-jarige Frans-Marokkaanse aanvaller Nabil Alioui aan Cercle gelinkt. De speler van AS Monaco wordt vertegenwoordigd door Patrick De Koster, manager van Rode Duivel Kevin De Bruyne. Hij wordt aanzien als een groot talent. Zo scoorde hij in vijf wedstrijden in de UEFA Youth League evenveel doelpunten. Het Nederlandse PSV Eindhoven toonde onlangs nog interesse in de jonge aanvaller. Ook Caen en Reims tonen naar verluidt interesse in zijn diensten, al wil Monaco Alioui niet definitief laten gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier