Tien jaar geleden werd Cercle vierde: wat doen de helden van toen nu nog?

Besnik Hasi, Sergiy Serrebrenikov en Oleg Iachtchouk © BELGA
Redactie KW

In de Jupiler League eindigde Cercle Brugge in het seizoen 2007-2008 als vierde met 60 punten. Cercle werd onder leiding van trainer Glen De Boeck met 62 goals ook de meest doeltreffende ploeg én de fairste ploeg met slechts 41 gele en geen enkele rode kaarten. Wat doen de toppers van toen nu?

Bram Verbist (35)

Het sluitstuk van een sterk defensief compartiment. Kon uitstekend mee voetballen. Ging twee jaar geleden aan de slag als keeperstrainer bij Beerschot-Wilrijk.

Rubin Dantschotter (32)

Was tweede doelman. Speelde toch zeven volledige wedstrijden. Zijn vader Johan is nog op Cercle actief als afgevaardigde bij de beloften. Rubin is schrijnwerker.

Wouter Artz (33)

Blessures zorgden dat hij niet verder geraakte dan invalbeurten. Werd jeugdtrainer bij de U16 van Cercle en kampioen om nadienbij de beloften assistent te worden van Jimmy De Wulf. Werkt als teamleader bij Decathlon Brugge.

Jimmy De Wulf (33)

Raakte tegen Dender zijn basisstatuut kwijt. Keerde naar Cercle terug als beloftetrainer en met succes. Kampioen en dit seizoen vicekampioen. Woont samen met Leen Ide, iemand met een Cercleverleden, die in Brugge een B&B heeft. Jimmy wil voetballers beter maken en begeleiden en is actief binnen een IT- en telecombedrijf uit Ingelmunster.

Igor Gjuzelov (42)

Werd geplaagd door blessures en kwam weinig in actie. Kreeg het seizoen nadien opvallend een contractverlenging. Woont nog steeds in het Brugse, behaalde in Macedonië zijn Pro License-diploma.

Armand Mahan (34)

Is afkomstig uit Ivoorkust en werd dat jaar als verdediger bij SK Beveren weggehaald. Mede door klierkoorts werd zijn contract vroegtijdig ontbonden. Verdween volledig van de radar.

Anthony Portier (35)

Werd samen met Denis Viane in het hart van de defensie geplaatst en boekte veel vooruitgang. Hij is loodgieter en is bezig met een toelatingsexamens aan de politieschool. Hij deed ondertussen cognitieve- en sportproeven.

Bram Vandenbussche (37)

Kreeg weinig speelkansen. De momenten die hij speelde legde hij er zijn kop voor. Als licentiaat LO werkzaam in het Sint-Andreasinstituut in Oostende.

Denis Viane (40)

Bescheiden op en naast het veld. Stond veel tegenstrevers in de weg en maakte iedere match vooruitgang. Is nu zelfstandig kinesist in Westende-bad en speelt golf.

Tom Van Mol (45)

Het werd voor de linkspoot het laatste van vier seizoenen bij Cercle. Niet bang om zijn tegenstrever te dribbelen. Is nu jeugdscout voor Anderlecht en werkt als planner in het bedrijf Euroglas Groep.

Dwight Wille (28)

Werd als een jonge belofte uitgeleend aan Blackburn. Zijn terugkeer werd minder positief. Speelde dit seizoen bij KSK Vlamertinge, maar haakte daar vervroegd af wegens het niet uitbetalen.

Frederik Boi (36)

Begon op het middenveld, maar werd na enkele wedstrijden met succes op de nummer 2 gezet. Liep de flank af en schudde geregeld een goede voorzet uit zijn voeten. Hing onlangs definitief de voetbalschoenen aan de haak. Is werkzaam voor het Japanse bedrijf Epson.

Honour Gombami (35)

De Zimbabwaan stond aan het einde van dat succesvolle seizoen in de belangstelling van Anderlecht, maar bleef groen-zwart trouw. Kwam het voorbij seizoen voor KSCT Menen uit, kampioen in derde amateurklasse.

Besnik Hasi (46)

Bewees nog op 36-jarige leeftijd tot wat hij in staat was. De leider op het middenveld werd begin dit seizoen trainer van het Griekse Olympiakos, werd er na vijf duels bedankt voor bewezen diensten.

Vusa Nyoni (34)

De Zimbabwaan werd in de loop van het seizoen op de linksachter geposteerd. Na een aanpassingsperiode werd dit zijn vaste stek. Speelde dit seizoen bij Mandel United maar lijkt daar niet te blijven.

Sergiy Serebrennikov (41)

Vormde met Hasi en Gombami een gouden driehoek op het middenveld en kende in tegenstelling tot het seizoen ervoor weinig tegenslag. Had het meeste speelminuten achter zijn naam. Is nu spelersmakelaar.

Tony Sergeant (40)

Speelde bij het Italiaanse AS Bari, maar werd met Nieuwjaar aan Cercle uitgeleend. Liep geregeld tussen de lijnen. Is nu zaakvoerder van sport- en trainingscentrum Sport en Talent in Deinze.

Obidiah Tarumbwa (32)

Was niet zo’n hoogvlieger als zijn landgenoten Nyoni en Gombami. Speelde bij De Wulf in Cyprus en daarna in Zuid-Afrika, Griekenland en Kenia om dan naar zijn land terug te keren. Scoorde in 2016 nog een interlandgoal voor Zimbabwe tegen Swaziland, kreeg er de Gouden Schoen en is nu zelfs topschutter.

Stijn De Smet (33)

Zorgde voor tien assists en maakte samen met De Sutter en Iachtchouk evenveel goals. Met zijn drieën waren ze goed voor de helft van de goals. Is nu einde contract bij Kortrijk. Hij mag weg, al wil De Boeck hem liever houden.

Tom De Sutter (32)

Door een zware knieblessure moest hij een kruis maken over de rest van het seizoen en deelname aan de Olympische Spelen. Een droomtransfer naar het Nederlandse AZ viel in het water. Is momenteel actief bij Lokeren.

Osahon Eboigbe (28)

Uitgeleend door Blackburn Rovers. Brak niet echt door, maar bleef wel in ons land voetballen. Dit seizoen was dit bij Tienen.

Oleg Iachtchouk (40)

Technisch zeer sterk. Sukkelde naar het seizoeneinde toe met enkele blessures. Is momenteel jeugdtrainer bij de U14 van RSC Anderlecht.

Kristof Snelders (35)

De pocketspits scoorde vijf van zijn zes doelpunten toen hij van de bank kwam. Is Jeugdtrainer van de U8 van Antwerp FC en actief binnen de bouwsector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier