Supporters Cercle Brugge: “Geen vernielingen aangebracht in stadion”

Vrijwilligers reinigden het Jan Breydelstadion. © ACR
Redactie KW

Via sociale media reageren Cerclefans dat ze vrijdagavond tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Lierse geen vandalenstreken hebben uitgehaald achter één van de doelen in het Jan Breydelstadion in Brugge.

“Wij willen iets duidelijk maken”, klinkt het in een open brief. “Er is inderdaad een stoeltje gesneuveld, maar dat was niet bewust. Bij het vieren van een doelpunt van de Vereniging is het stoeltje, dat doorheen het seizoen al vaker vervangen moest worden, losgekomen van de rij andere stoeltjes.”

“Er is inderdaad een sfeeractie geweest en ja, de stoeltjes zijn daardoor groen gekleurd, maar nee: het is geen verf. Totaal niet. Er werd gebruik gemaakt van poeder, hetzelfde soort als wat in Oostende voor bijvoorbeeld The Color Run gebruikt werd op het zand of op Tomorrowland. Omdat de stoeltjes nat waren, nam het poeder een vloeibare gedaante aan waardoor het op verf lijkt, maar het is dat dus zeker niet. Gedroogd poeder is heel eenvoudig weg te krijgen met een beetje water.”

Iets wat ondertussen door jeugdspelers van de U12 en hun begeleiders is gebeurd. “We laten onze reputatie niet verpesten, we zijn en blijven een familieploeg, een vereniging vol traditie”, aldus nog de open brief.

(ACR)