Strijd voor plaats 14 duurt tot de laatste speeldag

© BELGA
Olivier Volckaert

Cercle Brugge deed vorig weekend een uiterst slechte zaak in de degradatiestrijd. De strijd met Waasland-Beveren, Moeskroen-Péruwelz en nu ook nog Lierse zal nog vier weken duren.

Hoe is het mogelijk dat Cercle Brugge vorig weekend verloor in Lier ? Het stond meer dan 65 minuten met een man meer, maar dat was amper te zien. Lierse kwam niet in de verlegenheid en boekte de zege van de hoop. De jonge spelersgroep van Cercle ging zaterdag met het schaamrood op de wangen naar huis. De spelers boden deze morgen collectief hun excuses aan op de website van Cercle voor het debacle in Lier. Een mooi gebaar, maar er is meer nodig om op plaats 14 te eindigen. Het bestuur is ongerust, de fans morren. De mentale uppercut van zaterdag is nog voelbaar.

Volgende zaterdag komt Zulte Waregem op bezoek. Het moet de match van de revanche worden. De spelers moeten dan maar eens echt tonen dat zij mentaal weerbaar zijn. Goed nieuws voor coach Arnar Vidarsson : Stephen Buyl komt terug uit schorsing, Maarten Martens heeft nu wat meer matchritme en misschien raakt Faris Haroun fit voor deze richtingbepalende match. Inderdaad, richtingbepalend voor Cercle maar ook voor de toekomst van Vidarsson. Er wordt getwijfeld aan zijn kunnen als trainer, de naam Dennis van Wijk – inwoner van West-Vlaanderen – is al gevallen.

Waar kan Cercle zich aan optrekken ? Het heeft van alle degradatiekandidaten het op papier het gemakkelijkste programma met onder meer thuismatchen tegen Zulte Waregem en KV Mechelen. Cercle staat nog steeds achter Moeskroen, bezig aan een 0 op 24. Cercle moet er alles aan doen om dit Moeskroen voorbij te steken en Lierse achter zich te houden. Het heeft daarvoor nog vier finales.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier