Steun voor doelman Miguel Van Damme op fandag Cercle Brugge

Heel wat fans wensten doelman Miguel Van Damme een spoedig herstel toe. © ACR
Redactie KW

Cercle Brugge stelde zondag een nieuwe verdediger voor op de fandag.

Honderden supporters trokken zondag naar de fandag van Cercle Brugge. De dag werd geopend met een voetbaltornooi onder de supportersverenigingen. Groen-Zwart Zeebrugge won de finale. Daarnaast was er onder meer animatie voor de jongeren en konden de fans op de foto of een handtekening krijgen van hun favoriete speler of trainer.

Na de spelersvoorstelling werd een pancarte ter beschikking gesteld aan de supporters voor doelman Miguel Van Damme, die bij de start van de voorbereiding tijdens de medische controles te horen kreeg dat hij leukemie heeft. De behandeling werd meteen opgestart. Wie dat wenste, kon hem op het bord van harte beterschap wensen of een boodschap voor hem achterlaten. Voorzitter Frans Schotte rekent in de hervormde Proximus League op een plaats bij de eerste vier en wil dat de vereniging het de titelkandidaten, zoals Antwerp en Lierse, moeilijk maakt.

Nieuwe verdediger met ervaring

Aanvoerder Faris Haroun stelde zijn Australische vriendin voor. Technisch directeur Eric Deleu wil er voor de start van het komende seizoen voorin ook op de rechterflank nog iemand bij. Cercle stelde met Mehdi Khchab wel reeds een nieuwe verdediger voor. Khcahab is 24 jaar en speelde eerder bij Sporting Charleroi, RAEC Mons en RE Virton. Na Samuel Fabris, Jessy Galvez-Lopez, Niels Coussement en Gilles Lentz is hij de vijfde nieuwkomer.

De A-kern heeft vanaf maandag een stage op Olympia, met twee trainingen per dag en een verblijf in Martin’s hotel in Brugge. Er zijn ook twee oefenwedstrijden gepland: woensdag 6 juli om 19.00 uur in Oudenburg tegen Westerlo en zaterdag 9 juli om 18.00 uur in Lichtervelde tegen AA Gent.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier