Promovendus Cercle verliest nipt van degradant KV Mechelen

Cercle ontving Malinwa op het veld van KWS Oudenburg. © GD

Woensdagavond trapte Cercle Brugge zijn seizoen op gang met een eerste oefenpartij tegen KV Mechelen, dat dit seizoen 1A inruilde voor 1B.

Cercle, dat de omgekeerde beweging maakte, ontving Malinwa op het veld van KWS Oudenburg en kwam aan de aftrap met de bekende namen. Enkel achterin werd Lambot bijgestaan door twee testers, Pierrick Cros en Mady Abonckelet.

Het was waarschijnlijk wel even schrikken voor Mechelen toen Palun in de eerste minuut al door hun verdediging wandelde en zich in de zestien vrijdraaide en naast de verbouwereerde Castro binnenschoof. Het stond na een minuut al 1-0 voor groen-zwart. Na een kwartier was het bijna weer zover, maar een bedrijvige Tormin werd net buiten de grote rechthoek gehaakt. Mercier trapte de bal echter in de muur. Mechelen kon daar niet veel tegenover zetten. Omolo en Hoggas hadden het middenveld stevig in hun greep. Pas in de allerlaatste minuut van de eerste helft verloor Mercier de bal in het halve maantje en Nikola Storm stond plots oog in oog met Nardi, maar hij besloot nipt naast.

Nieuw elftal na de rust

De tweede helft werd aangevat met 11 nieuwe spelers bij Cercle en het was duidelijk zoeken naar automatismen. Achterin werd gestart met Van Damme, Etienne, Rodas, Decostere en Nguinda. Die liet zich, met nog een half uur te spelen, op een vrije trap ringeloren door German Nera en het stond plots 1-1. Tien minuten later kopte De Witte een hoekschop simpel binnen, 2-1 voor Malinwa.

Cercle ging met Irie, Lopez en De Belder uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar mistte scherpte vooraan. Tester Mady Abonckelet kwam mooi voor zijn verdediger op het penaltypunt, maar zijn schot mistte kracht. Ook een voorzet van Etienne werd door De Belder naast getrapt. Cercle verliest zo zijn eerste oefenwedstrijd met 1-2.

Volgende afspraak voor de groen-zwarte supporters is op zaterdag 30 juni in Kortemark, waar Charleroi de bezoekende partij is.