Paul Vanhaecke stopt als voorzitter van Cercle Brugge, Frans Schotte volgt hem op ad interim

Redactie KW

Paul Vanhaecke heeft beslist zijn mandaat als voorzitter van de cvba Cercle Brugge te beëindigen, zo meldt de eersteklasser vrijdag op zijn website.

Toenmalig ondervoorzitter Vanhaecke nam drie jaar geleden over van Frans Schotte maar legt zijn functie nu neer “om geen sta-in-de-weg te zijn voor de succesvolle toekomst van de Vereniging”.

“Ik heb steeds gesteld dat ik bereid was een stap opzij te zetten, indien dit de ontwikkeling van Cercle ten goede kon komen. Nu het zo gepercipieerd wordt door sommigen dat mijn voorzitterschap de succesvolle toekomst van Cercle zou hypothekeren, wens ik dit ook te doen”, zegt Vanhaecke.

Knokken om overeind te blijven

Volgens de afscheidnemende Cerclevoorzitter waren de afgelopen jaren niet gemakkelijk. “Financieel en sportief was het telkens weer heel erg knokken om overeind te blijven, zeker toen we twee seizoenen geleden ei zo na degradeerden. Maar uiteindelijk kwam het toch goed en in dat onzalige jaar speelden we zelfs de (mooie) Bekerfinale.”

Vanhaecke begeleidde ook de oprichting van de cvba Cercle Brugge. Die is vandaag operationeel en stelt Cercle in staat bijkomende investeerders aan te trekken. “De jongste tijd hoorde ik dat ik een verdere doorgroei van Cercle zou bemoeilijken. Dat vind ik bizar. De oprichting van de cvba was er precies op gericht investeringen in Cercle mogelijk te maken, niet om ze af te remmen. Dat is tot op heden nog niet voldoende het geval. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat Cercle (14e in de stand, red.) zich op het veld herpakt en straks uit de gevarenzone is.”

Frans Schotte voorzitter ad interim

Vanhaecke blijft wel voorzitter van de vzw Cercle Brugge, die verantwoordelijk is voor de jeugd, evenementen, sociale acties en supportersorganisaties. De cvba is bevoegd voor het sportieve, financiële en commerciële beleid. “Het bestuur vraagt Paul nadrukkelijk om bestuurder te willen blijven van de cvba. Paul houdt zijn antwoord in beraad. Frans Schotte neemt vanaf vandaag ad interim de taak als voorzitter over. Dit om de continuïteit van de werking van Cercle Brugge te waarborgen. Zijn functie als voorzitter zal definitief worden bevestigd tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering”, klinkt het in een aanvullende persmededeling.

(MF/Belga – foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier