Onderhandelingen tussen Cercle en Frank Vercauteren blijven maar aanslepen

Het blijft wachten op een eventuele contractverlenging van Frank Vercauteren. © BELGA
Redactie KW

Duizenden fans hoopten zaterdag op de Markt dat trainer Frank Vercauteren het over een definitieve contractverlenging zou hebben. “De gesprekken zijn nog bezig, maar we zijn er nog niet”, zegt voorzitter Frans Schotte. “Eén ding is wel zeker: Cercle leeft met veel enthousiasme in Brugge.”

Het aanblijven van de technische staf en het samenstellen van de spelerskern voor volgend seizoen hangt vanzelfsprekend samen met het aanblijven van Vercauteren. “We moeten dat eerst regelen vooraleer we verder kunnen”, klinkt Schotte. “Langs de andere kant zijn we al pistes aan het bewandelen en aan het zoeken naar mogelijke spelers. Maar er zijn nog geen contacten.”

Zowel de spelers als de trainers kregen nog geen signaal van Cercle. Deze week liet SM Caen wel weten dat het Emmanuel Imorou na zijn uitleenbeurt terugwil.

De spelers en technische staf komen dinsdag een laatste keer bijeen. De dag nadien start hun vakantie en de abonnementenverkoop op het secretariaat, met meteen een laat avondopening tot 20 uur. De voorrangsperiode voor huidige abonnees, die evenveel betalen als voor de voorbije competitie, loopt tot en met zondag 3 juni. Vanaf dan start de vrije verkoop voor het seizoen 2018-2019. Traditiegetrouw gaat deze competitie het laatste weekend van juli van start met als openingswedstrijd de kampioen van 1B tegen de titelwinnaar van 1A. Dit zou dus de derby Cercle-Club kunnen zijn, maar bij groen-zwart zou men de kalendercommissie gevraagd hebben deze burenstrijd niet in de zomervakantie te plannen.

Al wie Cercle een warm hart toe draagt, beleefde zaterdag in de binnenstad een delirium. “Eén ding werd die dag nog maar eens duidelijk en dat is dat Cercle met zeer veel enthousiasme leeft in Brugge”, stelt de voorzitter.

Na een boottocht op de Reien werd groen-zwart door burgemeester en schepenen ontvangen op het stadhuis. De spelers en technische staf kregen een medaille. Ook al zat die in een blauw doosje, het geschenk werd bijzonder geapprecieerd, net als de cheque van 5.000 euro die door de stad Brugge aan de communitywerking van Cercle werd geschonken. “15 jaar geleden mochten we samen met Club Brugge het kampioenschap vieren en we hopen dat het ook dit jaar weer kan. We zijn de stad zeer erkentelijk voor wat ze gedaan hebben en we kijken zeer vertrouwensvol naar de toekomst. Ik hoop hier nog eens terug te komen, alleen voor het kampioenschap en niet meer omwille van de promotie.” Deze week kreeg Cercle een boete van 5.500 euro voor de onregelmatigheden tijdens de finalematch. Groen-zwart gaat zo goed als zeker niet in beroep. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier