Nigeriaans international voor Cercle Brugge

© BELGA
Redactie KW

Elderson Echiejile, onder andere ex-speler van Standard, wordt door groen-zwart geleend.

De 30-jarige Nigeriaanse verdediger was de eerste helft van het seizoen aan de slag bij het Turkse Sivasspor, waarvoor hij slechts zeven keer in actie kwam. Elderson begon in 2007 in Europa te voetballen bij het Franse Stade Rennais, drie jaar later kreeg hij een vierjarig contract aangeboden bij het Portugese SC Braga. Tijdens de wintertransferperiode in 2014 keerde de Nigeriaan naar Frankrijk terug, om bij AS Monaco te voetballen.

In de zomer van het seizoen 2016-2017 werd hij voor een jaar uitgeleend aan Standard. In de winter van dat seizoen werd zijn contract in Luik echter verbroken en trok hij voor vier jaar naar het Spaanse Sporting Gijon, waar hij ondermeer aanvoerder was. Bij aanvang van dit seizoen verhuisde Elderson naar het pas gepromoveerde Sivasspor. Daar haalde Cercle hem nu weg.

Elderson debuteerde in 2009 met de nationale ploeg van Nigeria en nam in 2010 deel aan de Africa Cup. Tijdens datzelfde tornooi in 2013 scoorde hij zijn eerste interlanddoelpunt tegen Mali. Hij is ondertussen 53-voudig international en neemt dus wellicht ook deel aan het WK in Rusland. Daar zit Nigeria in de groep D, samen met IJsland, Kroatië en Argentinië. “Hij heeft een pak ervaring en is zonder twijfel een aanwinst voor de verdediging”, klinkt het bij groen-zwart. Bij Cercle moet Elderson als linksachter de concurrentie aangaan met Wesley Vanbelle en Emanual Imorou.

(ACR)