Moeskroen-Péruwelz behoudt licentie, Cercle Brugge geeft zich nog niet gewonnen

© BELGA
Redactie KW

Moeskroen-Péruwelz heeft woensdagavond goed nieuws gekregen van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), Cercle iets minder.

De Henegouwse club behoudt zijn licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016. Dat bevestigt het BAS aan het persagentschap Belga. Moeskroen-Péruwelz speelt zo ook volgend seizoen in eerste klasse.

Het waren Cercle Brugge en Lierse SK die bij het BAS in beroep waren gegaan tegen de beslissing van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om Moeskroen-Péruwelz een licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016 toe te kennen. Volgens beide clubs was die beslissing niet te verantwoorden. Dat beweerde ook het bestuur van Cercle Brugge in de pers na inzage in het licentiedossier van de Henegouwers.

Moeskroen-Péruwelz reageerde furieus op de plannen van Cercle Brugge en Lierse en trok naar de burgerlijke rechtbank om er een schadeclaim van 1 miljoen euro in te dienen. Die moest de club halsoverkop opnieuw intrekken nadat daartoe bevolen werd door de Algemene Vergadering van de Pro League.

Lierse, Cercle Brugge en Moeskroen-Péruwelz verschenen dinsdagavond allemaal voor het BAS, dat woensdagavond de knoop doorhakte. Door de beslissing blijft Moeskroen-Péruwelz ook volgend seizoen zeker actief in eerste klasse. Cercle Brugge degradeert, en Lierse speelt de eindronde om het behoud met tweedeklassers.

Cercle Brugge geeft de (administratieve) strijd niet op

Cercle Brugge vindt dat Moeskroen-Péruwelz geschrapt moet worden uit de Pro League, zeg maar de verzameling van eersteklassers, en het verwijst daarvoor zelfs naar de statuten van diezelfde Pro League. Die zeggen dat leden van de Pro League elkaar niet mogen aanklagen voor de burgerlijke rechtbank, op straffe van uitsluiting uit die Pro League.

Moeskroen stapte onlangs naar de burgerlijke rechtbank van Doornik en die zaak werd woensdag ook gepleit en vervolgens uitgesteld. Moeskroen had die zaak ingezet om de klacht bij het BAS te verlaten of zelfs teniet te doen. De Pro League gaf eerder al mee aan Moeskroen dat dat inderdaad in strijd is en dat Moeskroen deze zaak moest laten vallen, wat het voorlopig nog niet deed. De kans lijkt echter klein dat Cercle Brugge alsnog bakzeil haalt.

(Belga/OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier