Milt verwijderd bij Cercle Brugge-verdediger Stef Wils na inwendige bloeding

© Stef Wils, hier op een archiefbeeld uit de wedstrijd tegen Lierse. (Foto Belga)
Redactie KW

Cercle Brugge-speler Stef Wils is in de nacht van zaterdag op zondag geopereerd in het UZ Gent. Dat heeft Cercle zondag laten weten op zijn website. Daarbij werd de milt van de onfortuinlijke verdediger verwijderd.

De 32-jarige Wils kwam zaterdagavond in de met 4-0 verloren competitiewedstrijd op het veld van AA Gent in botsing met Buffalo-doelman Matz Sels. “Door de onfortuinlijke botsing kreeg Stef een stomp voorwerp (lichaamsdeel zoals knie of schouder) in de buikregio geduwd”, verduidelijkt de Vereniging op zijn website. “Hierdoor ontstond een inwendige bloeding. Dankzij het snel en adequaat optreden van de medische staf van Cercle, en de hulp van de Gentse arts die onmiddellijk het UZ Gent op de hoogte bracht, kreeg Stef meteen de beste zorgen toegediend.”

“Deze nacht nog werd de verdediger geopereerd en werd zijn milt verwijderd. Van zodra de operatiewonde genezen is, zal de medische staf van Cercle zijn revalidatieplan opstellen”, klinkt het bij Groen-Zwart. Na de 4-0 pandoering in de Ghelamco Arena blijft Cercle vijftiende en voorlaatste in de stand in de Jupiler Pro League. Het heeft dertien punten, één meer dan rode lantaarn Lierse.

Ook Bourdin naar de kant

“Ook Pierre Bourdin werd gisteren naar de kant gehaald, al was dat eerder preventief om erger te voorkomen”, geeft Cercle nog mee op de website. “Hij had last van opkomende krampen en een lichte contractuur, maar er moet niet gevreesd worden voor een lange onbeschikbaarheid.”

(AD/Belga – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier