Miguel Van Damme blijft bij Cercle Brugge

Miguel tekent bij © ACR
Redactie KW

De doelman tekent een nieuw contract voor twee seizoenen bij groen-zwart.

Miguel Van Damme blijft tot 2019 aan Cercle Brugge verbonden. “Met deze verlenging hernieuwt groen-zwart het vertrouwen in de doelman nadat hij de afgelopen maanden een zware strijd leverde”, klinkt het op de website van de vereniging.

Leukemie overwonnen

Bij de 23-jarige doelman uit Zerkegem werd tijdens de vorige voorbereiding na de medische testen leukemie vastgesteld. Er volgde voor Miguel een lange chemokuur. Nu kan hij na zijn lange revalidatie aan zijn fysieke heropbouw beginnen om op termijn de concurrentie met eerste doelman Paul Nardi aan te gaan.

Van Damme sprak onlangs ook met Club Brugge maar blijft aan de groen-zwarte zijde van het Jan Breydelstadion. Sportief directeur François Vitali: “We zijn bijzonder tevreden en trots dat Miguel ondanks andere aanbiedingen van Belgische ploegen voor het project van Cercle koos. Deze verlenging symboliseert tevens de intentie om de fundamenten van het team te versterken en zo de continuïteit van de ploeg verder te zetten.”

Eerstdaags verwacht men bij Cercle ook de komst van drie Zuid-Amerikaanse voetballers, via AS Monaco en hun sportief directeur Antonio Cordon die daar goede relaties heeft. Een eerste is reeds bekend. Het gaat om de 19-jarige Argentijn Jonathan Farias, een offensieve middenvelder. Hij komt uit het opleidingscentrum van Boca Juniors en werd begin deze maand geselecteerd voor de Argentijnse nationale ploeg U20, om zich voor te bereiden op het WK in Zuid-Korea. Uiteindelijk werd hij niet weerhouden uit de uitgebreide selectie van 31 spelers. Argentinië werd toen uitgeschakeld in de groepsfase. Farias tekende bij Cercle voor drie seizoenen.

De Franse kampioen wil daarnaast ook nog een viertal eigen spelers bij groen-zwart stallen. Op hen is het nog even wachten, want het merendeel komt pas donderdag terug uit vakantie.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier