Mboyo bezorgt Cercle Brugge drie punten

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart zette zaterdag OH Leuven opzij met het kleinste verschil.

Cercle Brugge speelde voor de tweede opeenvolgende week een thuiswedstrijd en na het verlies tegen Union wilde trainer Riga tegen OH Leuven, getraind door Bruggeling Dennis Van Wijk, een antwoord. Cercle heeft nog steeds een pak afwezigen. Coussement was geschorst. Cherif, Mboyo en Naudts zaten op de bank, alsook Cathenis uit Oostkamp die bij de beloften werd gehaald. In de basis Maertens, Diallo en Bertaccini.

Weinig kansen

Het was tot de twintigste minuut wachtten op de eerste fase voor doel. Yagan tot bij Kis, maar zijn kopstoot bracht Henkinet niet in verlegenheid. Iets voorbij het halfuur een schot van Beneddine uit de tweede lijn naast. Het bleef wachten op de eerste rijpe doelkans. OH Leuven, op zoek naar enig evenwicht binnen de ploeg, speculeerde op de ruimte of een foutje achterin bij Cercle. Het was echter groen-zwart dat het meeste dreigde, met achtereenvolgens doelpogingen van Beneddine, Yagan, Kis en een afschamper van Diallo. 0-0 aan de rust.

Ingevallen Mboyo

In de tweede helft geen wissels. Cercle drukte meer zijn stempel. Op het halfuur: Brebels met een lage schuiver naast. Aan de overzijde toch een bal richting doel, Kindermans over. Kort nadien nog eens OHL met Loemba op Nardi en Bourdin voor Cercle met een kopbal aan de verkeerde kant aan de paal. De wedstrijd viel duidelijk in een cruciale fase. De ingevallen Mboyo begreep het. De spits bleef rustig op een hoekschop die nog even werd beroerd door Maertens en 1-0. Op een nieuwe corner werd het ei zo na 2-0, via opnieuw Mboyo en Kis in de rebound, maar de verdediging van OHL stond blok. Cercle speelde in de slotfase met vuur. Toch kwam Kis bijzonder dicht bij 2-0. Groen-zwart won verdiend met 1-0 en krijgt nu ten opzichte van Lommel meer ademruimte.

(ACR – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier