Maarten Martens : “Speelde, op 10 minuten bij Anderlecht na, nog nooit in Belgische eerste klasse”

Redactie KW

Maarten Martens trekt vandaag als nieuwe aanwinst bij Cercle Brugge richting Spanje op winterstage. De overeenkomst met de aanvallende middenvelder uit Eeklo is volledig rond.


Maarten Martens (30) staat sinds 2014 onder contract bij het Griekse PAOK Saloniki en kwam vroeger nog uit voor onder andere het Nederlandse AZ en de Rode Duivels. Zo maakte hij deel uit van de getalenteerde groep jonge Duivels die zich in 2008 voor de Olympische Spelen plaatsten, en goed waren voor een vierde plaats. “Uit die periode ken ik nog Faris Haroun”, weet Martens. “Het is voor mij nu belangrijk om zo snel mogelijk conditioneel mee te zijn met de groep. Op één wedstrijd na ben ik in Griekenland al het ganse seizoen fit geweest. Ook mijn knie waar ik wat hinder van had is volledig in orde. Misschien zal het wedstrijdritme wat ontbreken, maar dat kan vlug gaan.”

Volledige wedstrijd in Belgische eerste klasse

Martens nam deze morgen deel aan de bosloop en stapt kort na de middag op het vliegtuig in Oostende naar Spanje, waar Cercle in Pinatar (nabij Murcia) een week op winterstage vertoeft. “Ik wilde tijdens de korte winterstop met mijn zaakwaarnemers naar België komen om na te denken wat er mogelijk was”, zegt Martens. “De interesse van Cercle was er al. Ik heb dan enkele dagen voor Kerstdag met hen gesproken over wat ik precies zou doen en ik heb daar een goed gevoel aan over gehouden.”

“Ik maakte destijds de overstap vanuit Nederland naar Griekenland. En niet terug naar België omdat ik een keer iets anders wou proberen. Ook al omdat ik bij PAOK kon werken onder enkele Nederlanders als technische staf (met Huub Stevens als hoofdtrainer, red.). Maar die waren na nog geen half jaar opnieuw weg. Ik kwam dan in een andere omgeving terecht. Uiteindelijk keer ik nu toch terug omdat ik, met uitzondering van de tien minuten bij Anderlecht, nooit in de Belgische eerste klasse heb gevoetbald. Het gaat nu om zes maanden huur bij Cercle, daarna hoop ik de goede keuze te maken.”

(ACR/ Foto’s ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier