Maarten Allijns is nieuw in raad van bestuur van Cercle Brugge

Redactie KW

Zijn toetreding werd unaniem goedgekeurd door de Bijzondere Algemene Vergadering van de Cvba Cercle Brugge.

Naast een verwelkoming van de nieuwe vennoten en een uiteenzetting van de strategie door algemeen directeur Eric Deleu en trainer Vincent Euvrard werd een vijfde bestuursmandaat opengesteld. Het voorstel van de Raad van bestuur om Maarten Allijns voor deze positie voor te dragen werd unaniem door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

Maarten Allijns (29) is geboren in Kortrijk en verhuisde een drietal jaar geleden van Lauwe naar Wenduine omdat zijn echtgenote uit die streek komt. Hij is de zoon van Joseph Allijns, voorzitter van KV Kortrijk. “We zijn twee aparte personen met een even grote passie voor het voetbal”, vertelt de nieuwe Cerclebestuurder.

“Maarten brengt met zijn ervaring als bestuurder van KWSC Lauwe en zijn netwerk in de voetbalwereld bijkomende sportieve expertise binnen in de raad van bestuur”, klinkt het bij Cercle.

Maarten Allijns heeft in april 2013 bij KWSC Lauwe, samen met Stefaan Tanghe, Pascal Mestdagh, Rudy Ducoulombier, Hein Vanhaezebrouck en Lorenzo Staelens het project 2025 gestart of de redders van White Star. Op drie jaar tijd promoveerde White Star van derde naar eerste provinciale en is men financieel gezond.

“Alle actoren bevestigden ook klaar en duidelijk de gezamenlijke ambitie : Cercle terugbrengen naar waar we thuishoren en dat is in 1A”, aldus het bericht op de website van Cercle Brugge. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier