Lijdensweg blijft duren voor ex-Cercle Brugge speler Renato Neto

© VDB
Redactie KW

AA Gent heeft naar buiten gebracht dat haar Braziliaanse middenvelder Renato Neto, die in het verleden voor Cercle Brugge uitkwam, dinsdag opnieuw geopereerd is aan de knie. Voor Neto is het zijn derde operatie in amper twee jaar tijd. Zijn inactiviteit wordt geschat op zo’n zes tot acht maanden.

“Na de vorige operatie en de bijbehorende revalidatie speelde ik nog een drietal wedstrijden in de voorbije play-offs”, opende Neto op de website van AA Gent. “Nadien begon ik aan de voorbereiding van het huidige seizoen. De voorbereiding verliep vrij goed, maar desondanks had ik toch het gevoel dat ik slechts op 90 procent van mijn kunnen presteerde. Daarom hebben we besloten om een bijkomende operatie uit te voeren.”

Neto zag enkele weken geleden een droomtransfer naar de Premier League in rook opgaan door gefaalde medische tests bij promovendus Brighton. Neto is na Thomas Foket, die een hartoperatie onderging na eveneens een probleem tijdens zijn medische tests bij het Italiaane Atalanta Bergamo, de tweede Gentse speler die voor lange tijd out is.

De Buffalo’s eindigen hun bericht met de Braziliaanse spreuk: “Ser guerreiro não é vencer todas as guerras, mas sim nunca fugir de uma batalha”. Dat betekent: “een strijder zijn betekent niet dat je elk gevecht wint, het betekent dat je een gevecht nooit uit de weg zal gaan”.

Zijn carrière komt echter niet in het gedrang. Dat bevestigde orthopedisch chirurg Luc Vanden Bossche na de operatie. “Er is geen enkele reden om aan te nemen dat de carrière van Renato Neto in het gedrang zou komen. De operatie is volledig geslaagd.”

(Belga – Foto VDB)