KVV Coxyde en Cercle Brugge delen de punten: 2-2

© VDB VDB
Redactie KW

Een verdienstelijk KVV Coxyde sloeg streekgenoot Cercle Brugge zondagnamiddag wellicht definitief uit de titelrace, het werd 2-2 na een genietbare wedstrijd in het Henri Houtsaegerstadion.

Cercle kreeg steun van de talrijk meegereisde supporters. Groen-zwart probeerde meteen de lakens uit te delen tijdens de openingsfase. Na een schuchtere poging van De Kegel kwam het gevaar vooral van de thuisploeg. Coppin en Ternier besloten te zwak om doelman Van Damme te verontrusten. Halfweg de eerste periode schrikte men bij KVVC op door een knal van Jutten, zijn pegel zoefde net naast en over. Twee minuten later belandde de bal na een snelle counter bij man-in-vorm Darius Hillewaere. De flankaanvaller van blauw-wit legde de bal met veel vertrouwen, via de paal, in de rechterbenedenhoek: 1-0. Een echte reactie van Cercle bleef uit, de 1-0-ruststand was dus vrij logisch.

Millimono

Vanderbiest zag dat zijn ploeg de bal niet kon bijhouden en Doumbouya mocht aan de tweede helft beginnen. Die zet loonde meteen, want KVVC-verdediger Loeters maakte binnen de minuut een overbodige overtreding op de bonkige spits. Yvan Yagan legde de daaropvolgende vrije trap mooi binnen. Alles was meteen te herdoen en Cercle duwde door. Op het uur kon blauw-wit nogmaals de neus aan het venster steken via Hillewaere, maar hij trapte over.

Daarna was groen-zwart opnieuw baas. Naudts botste eerst op Dutoit, Jutten besloot op de paal. Ook Doumbouya liet nog een grote kans liggen. Koksijde had het moeilijk en die logische treffer viel dan toch. Het was kapitein Haroun die de bal koel voorbij Dutoit plaatste: 1-2. KVVC ging nog op zoek naar de gelijkmaker en plots kwam de bal terecht bij Millimono. De ingevallen aanvaller aarzelde niet en bezorgde KVV Coxyde alsnog een knap punt. Hekkensluiter KVVC heeft nu twaalf punten. Cercle ziet leider Antwerp verder uitlopen en is waarschijnlijk uitgeteld in de titelstrijd.

KVV Coxyde – Cercle Brugge

KVVC: Dutoit, Vandendriessche, Embrechts, Loeters (79′ Simoës), Mestdagh, Voskanian, Tamsin, Hillewaere, Dekuyper (65′ Clyncke), Ternier, Coppin (57′ Millimono).

Cercle: Van Damme, De Kegel (46′ Doumbouya), Vanroose, Bourdin, Lambot, Van Acker , Haroun, Van De Velde, Jutten (79′ Sterckx), Naudts, Yagan.

Doelpunten: 25′ Hillewaere 1-0, 46′ Yagan 1-1, 76′ Haroun 1-2, 85′ Millimono 2-2

(DD – Foto VDB)