KV Oostende wint met 0-1 op het veld van Cercle Brugge

Cercle Brugge en KV Oostende werkten zaterdagavond een derby af. Na een slappe match wonnen de bezoekers uit Oostende met 0-1.

KV Oostende begon het best aan de match. De kustploeg nam het initiatief en Elimane Coulibaly kopte voorlangs. In een saai vervolg kon Cercle pas na veertig minuten voor de eerste keer dreigen. Karel D’Haene werkt de bal niet in doel. De goal viel wel aan de overkant. De bedrijvige John Jairo Ruiz zette een knappe rush neer, stuitte op doelman Olivier Werner maar Franck Berrier was goed gevolgd en tikte de 0-1 binnen. Voor KV Oostende was het de eerste goal van deze competitie. Voor Berrier was het nog maar zijn eerste competitiegoal voor KVO. Net voor de rust dreigde Stipe Bacelic-Grgic nog voor Cercle, maar Didier Ovono was attent.

Aan de rust liet Lorenzo Staelens Stephen Buyl en Karel D’Haene in de kleedkamer en Richard Sukuta-Pasu en Sam Valcke vielen in om meer aanvallers op het veld te hebben. Dat bracht weinig beterschap, KV Oostende hield de match gemakkelijk onder controle. Ruiz dreigde nog even, maar de match kabbelde rustig verder. Cercle stak enkele keren de neus aan het venster, maar echte dreiging kwam er niet van de Vereniging. In blessuretijd miste Wilmet nog een unieke kans, maar de 0-1 bleef op het bord.