Kabananga krijgt drie speeldagen schorsing mee naar tweede klasse

© BELGA
Redactie KW

De Congolese Cercle-spits Junior Kabanaga kreeg dinsdag van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Belgische voetbalbond (KBVB) te horen dat hij voor drie speeldagen geschorst wordt, en een boete van 1.200 euro moet betalen.

Voor Kabananga is de uitspraak een aderlating. De Congolees degradeerde vorige week met zijn club Cercle Brugge naar tweede klasse. De schorsing komt dus bijzonder ongelegen, want zal ongetwijfeld een twistpunt worden als Kabananga deze zomer in onderhandelingen zou gaan met een nieuwe club. Als hij toch bij Cercle blijft mist hij in elk geval de eerste drie speeldagen van volgend seizoen in tweede klasse.

Kabananga werd door de Reviewcommissie opgeroepen op basis van televisiebeelden voor een tackle in de wedstrijd tegen Lierse van 17 april. Toen ging Kabananga door op Lierse-verdediger Mojsov, die daardoor geblesseerd raakte. Scheidsrechter Luc Wouters bestrafte de fase niet. “Er is dus sprake van een manifeste vergissing van de scheidsrechter”, aldus de Geschillencommissie. “Te wijten aan de snelheid van uitvoering van de actie. Uit de beelden blijkt duidelijk dat Kabananga geen enkele poging heeft ondernomen om het linkerbeen van Mojsov te ontwijken, en dat hij dus ontegensprekelijk de fysieke integriteit van de speler in gevaar heeft gebracht.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier