Junior Kabananga (Cercle Brugge) stoot door naar halve finales van Africa Cup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Democratische Republiek Congo heeft zich zaterdag als eerste land geplaatst voor de halve finales van de Africa Cup 2015, die plaatsvindt in Equatoriaal Guinea.

In het Estadio de Bata haalde DR Congo het na een knappe comeback met 4-2 van Congo-Brazzaville. Congo-Brazzaville kwam na de rust 2-0 voor via Dore Ferebory (55′) en Thievy Bifouma (62′). DR Congo kwam weer langszij dankzij treffers van gewezen Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani (65′) en Loteteka Bokila (76′). Invaller Joel Kimwaki kopte DR Congo negen minuten voor tijd op voorsprong. Mbokani maakte met zijn tweede de klus voor zijn land in de toegevoegde tijd helemaal af.

Bij DR Congo begon Chancel Mbemba (Anderlecht) als enige speler uit de Belgische competitie in de basis, net als Mbokani. Neeskens Kebano (Charleroi) viel na 66 minuten in. Junior Kabananga (Cercle Brugge) Bij de tegenstander bleef Charleroi-verdediger Francis N’Ganga op de bank. Zaterdag treft het Tunesië van coach Georges Leekens het gastland Equatoriaal Guinea. Zondag staan de twee andere kwartfinales op het programma: Ghana/Guinee en Ivoorkust/Algerije.

In de halve finales speelt DR Congo volgende week woensdag (4 februari) tegen Ivoorkust of Algerije.

(ACR/Belga – foto a-RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier