Groen- zwart grijpt drie punten in Eisden en klimt in klassement

Faris Haroun scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. © ACR

Trainer Fred Vanderbiest trok richting Limburg met ongeveer dezelfde groep die vorig weekend tegen Geel in de slotfase twee punten te grabbel gooide.

Negen basisspelers bleven dezelfde. De geblesseerden Jonas Ivens en Sam Valcke werden vervangen door Karel Van Roose en Gilles Dewaele. Een iets behoudender opstelling bij groen- zwart dat binnen het kwartier op voorsprong kwam. Doumbouya verlengde een vrije schop van Vanbelle tegen doelman Grootaers, Faris Haroun was goed gevolgd om de 0-1 binnen te tikken.

Cercle bleeft voor de aanval kiezen. Een kopbal van Bourdin strandde via de doelman van Eisden op de dwarsligger. De thuisploeg kon vooral via Sroka voor dreiging zorgen. Doumbouya was dicht bij de 0-2, maar het tweede doelpunt in de match had evengoed voor de thuisploeg kunnen zijn. Het bleef echter 0-1 bij de rust.

Top drie

Ook in de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. In het slotkwartier voerde men de druk zelfs nog wat op en kwam de ingevallen Battista tot twee keer dicht bij 1-1. Van Damme stond pal. Drie punten mee naar Brugge. Cercle sluipt zo de top drie binnen en staat voorlopig tweede op drie punten van Tubeke dat een match meer speelde. Antwerp kan zondag nog over de vereniging wippen.

Cercle reist dinsdag opnieuw richting Limburg voor een ontmoeting in Westerlo in de zestiende finales van de Croky Cup. Patro Eisden Maasmechelen speelt woensdag in diezelfde beker tegen Cercles stadsgenoot Club Brugge.

Patro Eisden Maasmechelen – Cercle Brugge 0-1.

Doelpunten : 13′ Haroun 0-1.

Patro Eisden Maasmechelen : Grootaers, Janssen, Etien, Hustinx (79′ Battista), Bouhriss (77′ Mande), Adam, Sroka, Hodzic, Wala Zock, Gonzatti (54′ Farin), Obin.

Cercle Brugge : Van Damme, Vanbelle, Bourdin, De Kegel, Doumbouya (76′ Naudts), Dewaele, Van Roose, Maertens (92′ Simoens), Haroun, Van Acker, Yagan (56′ Lambot).

Gele kaarten : De Kegel, Janssen, Van Acker.

Scheidsrechter: Bensch.