Gillian de Wulf (U19) maakt furore bij Cercle Brugge

Gillian de Wulf hoopt naar de beloften door te schuiven.
Redactie KW

In play-off 3 nationale elite pakte de U19 van Cercle Brugge zaterdag met 7-4 uit tegen leider Waasland-Beveren. Gillian de Wulf mocht de dag ervoor tegen de A-kern van Cercle Brugge voetballen.

De competitie bij de elite jeugd zit momenteel in het tweede gedeelte of de play-offs. “Of dat nu tegen een mindere of een betere ploeg is, we pakken de wedstrijd telkens op dezelfde manier aan”, opent Gillian de Wulf. “Volgens onze trainer moeten we iedere week voor elkaar werken en als we met ruime cijfers kunnen winnen, moeten we dat ook doen.”

Gillian mocht dit seizoen al naar de beloften doorschuiven. “Ik had er drie selecties. Dat is mij goed bevallen. Het niveau ligt er veel hoger. Ook fysiek en de balcirculatie gaat veel sneller.”

Met de U19 zijn er nog drie matchen. “We proberen die uiteraard te winnen om zo hoog mogelijk te eindigen. Tegen Waasland-Beveren konden we het al eerder afgemaakt hebben, maar telkens toen we twee goals voorstonden lieten we ze terugkeren”, klinkt Gillian.

De 18-jarige Bruggeling uit Sint-Pieters is familie van gewezen speler Gino Maes en begon zijn voetbalcarrière bij Club Brugge, twee jaar later vanaf de U9 koos hij voor Cercle. Gillian speelt achterin, links of centraal. “Ik ga niet meteen in duel. Ik kies voor een voetballende oplossing. Meer op techniek en niet op kracht spelen. Ik durf offensief wel eens mee te gaan, maar niet te veel. Ik blijf liever in positie. Mijn werkpunt is kracht bij krijgen en mijn startsnelheid verbeteren.”

Vorige week donderdag was er bij Cercle een onderling duel tussen de U16, U17, U19 en U21. Deze wedstrijd werd bekeken door de technische staf van de eerste ploeg om te zien welk talent er binnen de jeugd is. Gillian werd de dag nadien, samen met Olivier Schollaert, Ralph Ameys en Arne Cassaert, uitgenodigd om met een jonge ploeg tegen de eerste ploeg uit te komen. “Het was wel iets speciaals om eens tegen het eerste elftal te spelen. Zij wonnen in twee keer 35 minuten met 3-1. Ik deed als linksachter in de tweede helft mee”, besluit Gillian die hoopt dat hij naar de beloften kan doorschuiven. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier