Gianni Bruno wordt de nieuwe spits van Cercle Brugge

Redactie KW

De 25-jarige aanvaller komt over van het Russische Samara en zal op die manier voor het eerst in zijn profcarrière in zijn vaderland uitkomen.

De gewezen jeugdinternational komt na tien jaar terug naar ons land. Bruno verhuisde op jonge leeftijd naar Lille OSC en debuteerde in 2011 ook bij de ex-club van Eden Hazard tegen Lyon. Hij kon zich daar echter niet doorzetten en trok dan maar naar andere ploegen zoals Bastia, Evian, Lorient en het Russische Samara. Op die manier verzamelde de aanvaller, overigens geboren in het Luikse Rocourt, meer dan 150 wedstrijden op een hoog niveau en scoorde hij negentien keer. Hij ondertekende bij Cercle een verbintenis voor één seizoen en zal wellicht als de nieuwe aanvalsleider uitgespeeld worden. “Gianni zal ons veel kunnen bijbrengen en wij zijn overtuigd dat zijn terugkeer naar België een voltreffer zal zijn”, zegt voorzitter Frans Schotte.

Tiende nieuwkomer

Eerder kondigde Cercle al de komst aan van Tristan Muyumba, Jonathan Mexique en Guévin Tormin (AS Monaco), de Gabonnees Lloyd Palun (Red Star Paris), Stephen Buyl (Zulte Waregem), Brian Vandenbussche (AA Gent), Vagner (FC Sabutarlo), Carlens Arcus (LOSC Lille) en Jonathan Farias (Boca Juniors). De vereniging zit nu aan tien inkomende transfers.

(ACR)