Geen plaats meer voor Stephen Buyl bij Cercle Brugge

Hier zien we Stephen Buyl nog in actie in oktober. © BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge vertrok op tweede kerstdag naar Spanje om er vijf dagen aan teambuilding te doen. Tijdens een achttal trainingen bereidt het team zich ook voor op het tweede deel van de competitie, voor Cercle een uiterst belangrijk tweede periode. Opvallende afwezige is Stephan Buyl. De vleugelspits gaat niet mee op winterstage.

Groen-zwart heeft zoals bekend een zeer ruime kern van maar liefst dertig spelers, maar niet iedereen maakte de trip naar Campoamor. Gaëtan Robail, Tristan Muyumba en ook Stephen Buyl zijn de opvallendste namen die thuis bleven. Het trio werd voor aanvang van dit seizoen aangeworven. Nu lijkt er voor hen geen plaats meer.

Tristan Muyumba werd als een defensieve middenvelder geleend bij AS Monaco maar geraakte op de fandag, eind juli, in de wedstrijd tegen het Nederlandse Willem II geblesseerd. Na zijn revalidatie werkte de Parijzenaar aan een terugkeer, maar tot enkele matchen met de beloften kwam het niet. Hij keert nu zo goed als zeker naar de Franse kampioen terug.

Gaëtan Robail werd voorbije zomer volgens technisch directeur François Vitali als een sterke technische speler bij Paris Saint-Germain geleend. Maar de plaatsen zijn duur, ook voor de 23-jarige flankspelers. Robail verzamelde in zeven match slechts honderd speelminuten. Hij keert wellicht naar de ploeg uit de Franse hoofdstad terug.

Vroegtijdig einde van contract

Stephen Buyl kreeg een deel van zijn jeugdopleiding bij groen-zwart en debuteerde in de eerste ploeg in een derby tegen Club Brugge in februari 2013. Twee jaar later verliet hij Cercle als degradant voor Zulte Waregem en het seizoen nadien voor Antwerp. Eind juni van dit jaar werd hij door groen-zwart opnieuw binnen gehaald.

Hij moest voor ervaring zorgen en op die manier een belangrijke troef worden voor het nieuwe Cercle. Buyl ondertekende een contract voor drie seizoenen. Daar komt nu waarschijnlijk vroegtijdig een einde aan. Sinds de komst van Vercauteren als trainer raakte de Oost-Vlaming volledig op een zijspoor. Hij werd voor de laatste twee competitiematchen van Cercle niet geselecteerd en ook voor de winterstage werd Buyl gepasseerd. Er wordt voor hem nu wellicht naar een oplossing gezocht.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier