Gaëtan Robail is de vijftiende nieuwkomer bij Cercle Brugge

17/07/17 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:54

De Franse middenvelder wordt voor één seizoen geleend van Paris Saint-Germain.

Gaëtan Robail is de vijftiende nieuwkomer bij Cercle Brugge

Gaëtan Robail in actie tegen Dunkerque. © ACR

De 23-jarige Gaëtan Robail, die bij PSG deel uitmaakte van de profkern en eind vorig seizoen twee keer op de bank mocht plaatsnemen, was al enkele dagen op proef bij Cercle. Hij speelde in de oefenwedstrijden tegen Dunkerque en Lokeren op de linkerflank. Volgens sportief directeur François Vitali is hij technisch een sterke speler. Robail vertrok maandag samen met de andere leden van de A-kern op zomerstage naar het Nederlandse Hoenderloo.

Oefenmatch

Cercle is daar tot en met zaterdag te gast en speelt er de laatste dag een oefenwedstrijd tegen de Engelse tweedeklasser FC Reading. Na een lange busreis nam physical coach Jeannot Akakpo de groep onder zijn hoed en legde er meteen de pees op. Naast Robail stapten ook volgende spelers op de bus: Arcus, Crysan, Bruno, Buyl, Carré, Delacourt, Deschrijver, Dewaele, Dinis, Farias, Vagner, Lambot, Mercier, Mexique, Muyumba, Nardi, Ngakoutou, Palun, Rodas, Rosenthal, Tormin, Vanbelle, Van Damme, Vandenbussche en Vincent.

Geen Coussement

Rosenthal, Dinis Da Costa en Ngakoutou worden daar verder aan een test onderworpen. Opvallend is dat naast de eigen jongeren Cathenis en Puskas ook Coussement er niet bij is. Die laatste mag dus wellicht de vereniging verlaten, ook al omdat Cercle met Arcus en Palun twee nieuwe spelers als rechtsachter in huis haalde. Jeugdspeler Dimi Carré werd als vierde doelman aan de groep toegevoegd.

(ACR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!