Frederik Vanderbiest is nieuwe coach van Antwerp

© BELGA
Redactie KW

Amper twee dagen nadat bekend raakte dat Frederik Vanderbiest niet langer trainer is bij Cercle Brugge, heeft hij al een job gevonden. Antwerp heeft Frederik Vanderbiest aangesteld als nieuwe hoofdcoach.

De 38-jarige Vanderbiest was afgelopen seizoen nog actief bij reeksgenoot Cercle Brugge, maar dat contract werd in onderling overleg beëindigd. Hij tekent bij RAFC voor één jaar met optie en heeft als opdracht The Great Old naar eerste klasse te leiden, wat vorig seizoen nipt mislukte. “Fred heeft de ervaring, mentaliteit en het tactisch inzicht om onze droom te helpen realiseren”, zegt CEO Patrick Decuyper.

Simeone

Vanderbiest tekent slechts voor één jaar, maar als de promotie naar 1A behaald wordt, krijgt hij een automatische contractverlenging van twee jaar. Bij Antwerp volgt Vanderbiest David Gevaert op. “Ik heb veel vertrouwen in Fred, die ik een beetje als de Belgische Diego Simeone zie”, aldus Patrick Decuyper, die stelt dat er voor Gevaert een plaats blijft binnen de nog verder uit te bouwen staf. “Maar het was niet de fout van de coach dat het vorig seizoen net niet was. Misschien was onze kern nog niet sterk genoeg. We gaan die in ieder geval nog versterken de komende weken.”

Vanderbiest zelf verklaarde donderdag dat hij er “alles aan zal doen om de ambitie van Antwerp waar te maken. Ik werk graag bij een club waar leven in de brouwerij is en dat is bij Antwerp overduidelijk het geval. Dat brengt ook druk met zich mee, maar daar moeten we mee kunnen omgaan. Vooral bij onze thuiswedstrijden moeten onze tegenstanders vanaf minuut één het gevoel hebben dat ze het hier moeilijk gaan krijgen. Spelers en supporters moeten daar samen voor zorgen.”

Vóór Cercle Brugge had Vanderbiest ook al KV Oostende onder zijn hoede, waarmee hij in 2013 naar eerste promoveerde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier