Faris Haroun (Cercle Brugge) zit in selectie voor wedstrijd tegen KV Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Faris Haroun maakt zaterdag, voor de belangrijke verplaatsing naar KV Kortrijk, deel uit van de selectie van Cercle Brugge.

In de strijd tegen de degradatie is Cercle zaterdagavond te gast in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De thuisploeg heeft net als de bezoekers evenzeer de punten nodig, zij het met het oog op een deelname aan Play-Off I.

Opvallend in de selectie van Cercle Brugge is middenvelder Faris Haroun. De gewezen Rode Duivel kampte de voorbije weken met een enkelblessure. Een kraakbeenletsel hield hem vanaf de wedstrijd tegen Anderlecht, waarin hij werd vervangen, een maand aan de kant. Ondertussen onderhield hij zijn conditie bij de kiné en in de fitness. Donderdag, nadat de spelers een dagje vrij hadden, begon hij opnieuw buiten te trainen. Twee dagen later zit hij in de wedstrijdselectie.

Geen Caenepeel en Verkindere

Jinty Caenepeel, de voorbije dagen ziek, en Ayron Verkindere (blessure) zijn er niet bij. Net als Stef Wils (revalidatie na zware knieblessure), Sam Valcke (revalidatie na schouderoperatie) en Ismaïl N’Diaye, aan zijn revalidatie bezig na gescheurde kruisbanden knie in november, maar opnieuw individueel buiten aan het trainen.

Dit is de selectie voor zaterdag in Kortrijk: Olivier Werner, Miguel Van Damme, Thomas De Bie, Gilles Dewaele, Pierre Bourdin, Hans Cornelis, Noë Dussenne, Dennes De Kegel, Bart Buysse, Faris Haroun, Maarten Martens, Mathieu Maertens, Thibaut Van Acker, Stipe Bacelic-Grgic, Tim Smolders, Kristof D’Haene, Richard Sukuta-Pasu, Stephen Buyl, Joey Godee, Junior Kabananga.

Bacelic-Grgic, Buysse, Godee, Cornelis en Werner staan in Kortrijk op één gele kaart van een speeldag schorsing.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier