Ex-voorzitter Paul Vanhaecke neemt ontslag uit Raad van Bestuur Cercle Brugge

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Dat maakte de Vereniging, die eind april uit de Jupiler Pro League degradeerde, maandag bekend.

Philip Valcke en Piet Vanacker volgen zijn voorbeeld. Verder meldde de club dat de pleitdatum voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in de zaak-Moeskroen vastgesteld is op donderdag 18 juni om 18u.

In november van vorig jaar besliste Vanhaecke na drie jaar zijn mandaat als voorzitter van Cercle Brugge te beëindigen, om vervolgens opgevolgd te worden door zijn voorganger Frans Schotte. Nu stapt hij dus ook op uit de Raad van Bestuur. Cercle Brugge bedankt Vanhaecke, Valcke en Vanacker voor de jarenlange inzet. “In de komende maanden zal, in overleg met de Algemene Vergadering, verder gewerkt worden aan de organisatie van de bestuursorganen.”

Verder hoopt Cercle Brugge nog op een voor groen-zwart goede afloop wat betreft het beroep van de club bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League in de zaak-Moeskroen. Die Algemene Vergadering ging op 28 april niet in op het verzoek om Moeskroen-Péruwelz uit te sluiten als lid van de Pro League. Volgens Cercle Brugge zijn de Henegouwers de facto geen lid meer van de vereniging van eersteklassers, nadat ze een burgerrechtelijke procedure opgestart hadden.

“Spoedige terugkeer naar eerste klasse”

“Na een moeizaam seizoen dat (voorlopig) niet goed eindigde, wordt werk gemaakt van een spoedige terugkeer naar de Jupiler Pro League”, aldus de Bruggelingen. “”Uiteraard blijven wij vertrouwen hebben in een goede afloop in de procedure die nog loopt bij het BAS. Een scenario waarbij er toch een degradatie volgt, behoort echter ook tot de mogelijkheden en daar wordt vanzelfsprekend rekening mee gehouden.”

Momenteel is Cercle Brugge op zoek naar een nieuwe trainer, nadat vorige week beslist werd niet verder te gaan met de Nederlander Dennis van Wijk. “De beslissing valt eerstdaags. Met de nieuwe T1 hopen wij vervolgens de goede keuzes te maken om een technische staf en een spelersgroep samen te stellen die onze plaats in eerste klasse op korte termijn herovert.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier