Gregory Mertens is overleden, Cercle Brugge opent rouwregister voor ex-speler

Gregory Mertens stapte vorig seizoen over van Cercle Brugge naar Sporting Lokeren. © RN
Redactie KW

Gregory Mertens kreeg maandagavond tijdens de beloftenwedstrijd tussen Racing Genk en Sporting Lokeren een hartstilstand. Donderdag is hij overleden in het ziekenhuis Oost-Limburg.

De 24-jarige voetballer zakte maandagavond in elkaar tijdens de beloftenwedstrijd tegen Racing Genk. Na een lange reanimatie op het veld werd hij afgevoerd naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Daar lag hij dagenlang in een kunstmatige coma.

Volgens de clubdokter had Mertens nooit eerder problemen met het hart. “Hij is voldoende medisch gescreend. Dat doen wij met de club altijd en het was trouwens nog vereist in het kader van ons aantreden in de Europa League. Dit zeer spijtige voorval kon niemand voorspellen. Gregory is slechts 24 en op en top een sportman. Dat maakt het voor veel mensen moeilijk te bevatten en te verwerken.”

De verslagenheid bij de ploegmaats van Mertens was al meteen erg groot. “Diverse spelers kwamen gisterenavond nog naar de club om samen te zijn. Daar hadden ze nood aan. De training van deze voormiddag gaat zeker niet door”, zei de Lokerse clubdokter begin deze week nog. “Ik ga hen sowieso toespreken en briefen over de toestand van Gregory, want zij zitten met een pak vragen.”

Rouwregister

Cercle Brugge heeft via de eigen website intussen gereageerd op het droevige nieuws. “Hier zijn geen woorden voor. Onze steun gaat uit naar de familie en vrienden van Grégory en naar Sporting Lokeren,” klinkt het.

Wie wil kan vanaf maandag op het secretariaat van Cercle Brugge een rouwregister gaan ondertekenen. Achteraf zal dit aan de familie van Grégory bezorgd worden.

(OV/FJA/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier