Dieter Dekelver ziet Cercle winnen tegen Lommel

Dieter Dekelver speelde voor Cercle Brugge en Lommel. © BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge staat zondag in het Jan Breydelstadion tegenover Lommel United. De ploeg waar gewezen Cerclespits Dieter Dekelver zijn voetbalcarrière begon en beëindigde.

De spits scoorde bij groen-zwart in 76 competitiewedstrijden 23 keer. “Ik zorgde voor de 1-0 tegen Club Brugge. Het stadion ontplofte in een derby die we uiteindelijk verloren. Op Anderlecht heb ik ook eens gescoord, toen Cercle daar gelijk speelde”, herinnert Dekelver zich. “Ik heb een mooie tijd bij de Vereniging meegemaakt, binnen een hechte groep. Ik vergeet nooit de 1-0-winst tegen Club Brugge, met een doelpunt van Boi.”

“Met Cercle konden we ons altijd handhaven in eerste klasse, maar de ambitie ontbrak er een beetje voor mij. Daarom trok ik naar Westerlo, dat ieder jaar de doelstelling had om in de linkerkolom te eindigen. En natuurlijk speelde de afstand naar Brugge mij ook parten.”

Contract verbroken

De 36-jarige vader van twee dochters is nu werkzaam bij Vastgoedservice en houdt zich enkel nog bezig met fietsen. Ruim twee jaar geleden moest de Limburger in onderling overleg met Lommel zijn contract verbreken op advies van de dokters.

Dekelver ziet Cercle zondag winnen van Lommel. “Cercle is pas gedegradeerd en mikt in principe hoger dan een plaats bij die top acht. Ze hebben een nieuwe ploeg die ze moeten opbouwen. Bij Lommel is dat hetzelfde. Elk jaar worden jonge talentvolle spelers weggehaald en moeten ze opnieuw beginnen. Cercle heeft meer kans in eigen huis en ik zie ze dan ook winnen tegen Lommel.”

(ACR)

Zondag 29 november om 15.00 uur: KSV Cercle Brugge-Lommel United

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier