Debuut in mineur voor Vercauteren bij Cercle

Benjamin Lambot (Cercle) en Yvan Yagan (Lierse) tijdens de match Lierse SK-Cercle Brugge. © Belga

Cercle ging op het Lisp onderuit tegen de zesde in de reeks met 3-2 en mag meteen de droom om nog iets te bereiken in deze eerste periode vergeten.

In de basisploeg één wijziging: Buyl kreeg de voorrang op Crysan. Cordona, Bruno en Imourou zijn nog onbeschikbaar. Bij Lierse ook een nieuwe naam in de basis: de pas aangeworven doelman Rakovsky, een Duitser die nog bij Nurnberg speelde, stond tussen de palen.

De Belder uitgefloten

Cercle dwong al vroeg een hoekschop af, die niets opleverde. De Belder, uitgefloten door de supporters van zijn ex-ploeg, bleef na 7 minuten liggen, maar kon na verzorging toch verder. Al snel viel een thuisdoelpunt. Vincent haalde de naar binnen zwenkende Yagan onderuit. Die vrije trap werd door Joachim aan de tweede paal in doel gewerkt (1-0).

Een goeie dribble van Tormin werd gevolgd door een te zwak besluiten. Het werd meteen daarna al 2-0 toen Frans een hoekschop voorbij Nardi buffelde (2-0).

Sterke defensie

Cercle probeerde iets terug te doen, maar de defensie van geel-zwart was stevig in de duels en gaf geen krimp.

Na een halfuur moest Rakovsky plat op een uithaal van Buyl vanop de zestienmeterlijn. Joachim profiteerde kort nadien van een snel gegeven vrije trap, een paar meter over de middenlijn, maar zijn lange hoge bal eindigde op de lat. In de slotminuten van de eerste helft twee keer Cercle, maar Rakovsky bleek sneller op de bal dan De Belder na een mooi steekballetje van Buyl, toen Mercier de topschutter van de vorige competitie diep stuurde kwam de Duitse doelman weer goed uit.

Veel druk voor Cercle aan tweede helft

Cercle begon met veel druk aan de tweede helft met kansjes voor De Belder en Mercier. Het was Taravel die een vrije trap van Mercier met het hoofd in doel verlengde (2-1). Weer hoop voor groenzwart dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Op het uur weer Taravel met een kopbal, deze keer wel gepakt door Rakovsky.

Cercle moest het pedaal wat lossen, Lierse kwam weer opzetten. En al snel met succes: uitgerekend Bourdin, ex-Cercle, gleed een hoekschop binnen.

Focussen op tweede periode

Vercauteren wisselde Vincent en Buyl voor Kone en Crysan. Die laatste stond nog maar een paar minuten op het veld toen hij een aflegger van De Belder kon binnenwerken (3-2). Beide ploegen dreigden nog maar gescoord werd er niet meer.

De match betekende meteen een debuut in mineur voor Vercauteren. Voor groen-zwart is het nu focussen op de tweede periode. Vercauteren wil dan nog iets zien gebeuren op de transfermarkt maar die gaat pas open als er al zes van de veertien matchen gespeeld zijn.

Cercle Brugge: Nardi; Palun (86 ‘Gaspar), Lambot, Taravel, Vanbelle, Vincent (74′ Kone), Omolo, Tormin, Mercier, Buyl (74’ Crysan), De Belder

Doelpunten: 13′ Joachim 1-0; 19′ Frans 2-0; 52′ Taravel 2-1; 68′ Bourdin 3-1; 76′ Crysan