Christophe Lauwers: “Josip Weber was mijn beste ploegmaat ooit”

Christophe Lauwers: "Josip Weber is nog bij ons thuis geweest in Oudenburg." © FRO
Redactie KW

Christophe Lauwers (45) speelde in het begin van de jaren 90 als jonge kerel bij Cercle Brugge, toen Josip Weber er de grote vedette was. Woensdagmorgen, toen hij met zijn bus van De Lijn op weg was, hoorde Christophe op de radio het bericht van het overlijden van de voormalige spits.

“Het was voor mij een donderslag bij heldere hemel”, vertelt Christophe Lauwers. “Ik was diep getroffen en het wenen stond me nader dan het lachen. Vooraleer ik bij Cercle kwam, was ik al fan van Josip en het was voor mij een geschenk uit de hemel dat ik als 18-jarig broekventje mocht trainen en spelen aan de zijde van mijn idool. Josip was toen al een vedette, een scoremachine, maar op training was hij de eenvoud zelve. Hij gaf me veel goede raad over hoe je als spits moest lopen en je kans gaan. Het klikte goed tussen ons. Ook naast het veld werden we vrienden.”

Hij was een vriendelijke, intelligente en sociale man die met iedereen over alles kon meepraten

“Josip legde graag een kaartje tijdens de verre verplaatsingen op de bus. Zo heb ik hem veel West-Vlaams geleerd en iedereen vond zijn taaltje erg grappig. We trokken enkele keren samen de wijde natuur in om te gaan vissen in de Oostendse vaart. Josip is ook bij ons thuis geweest in Oudenburg. Hij was een vriendelijke, intelligente en sociale man die met iedereen over alles kon meepraten.”

Gescoord in derby

“Eén van mijn mooiste herinneringen met hem op het veld was onze 1-3 zege in de derby tegen Club. Josip scoorde het tweede doelpunt. Ik mocht invallen en scoorde het derde doelpunt. We hebben dat samen goed gevierd! Na onze periode bij Cercle had ik nog enkele keren contact met hem, later niet meer. Ik was op de hoogte van zijn ziekte en dat hij er keihard tegen gevochten heeft. Het heeft niet mogen zijn. Voor mij is Josip Weber de beste ploegmaat die ik ooit gehad heb.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier