Cerkelladies degraderen voor het eerst in 43 jaar naar provinciale reeksen

Aurora Costenoble
Redactie KW

Op de slotdag verloor Cerkelladies met 1-2 tegen KSV Sottegem en zo verdwijnt het team van Aurora Costenoble uit het nationale damesvoetbal. “Na 43 jaar in nationaal te hebben gevoetbald, zat het eraan te komen. Het doet verschrikkelijk veel pijn”, reageert de voorzitter emotioneel.

Aangezien alle speelsters van de ploeg uit nationale hun ontslag hebben ingediend, moet er dus naar een oplossing gezocht worden voor volgend seizoen. “Ik kreeg maandag de melding dat we alsnog een testwedstrijd zouden moeten spelen tegen Veltem. Aan de bestuursleden stelde ik voor om forfait te geven, omdat we geen ploeg meer hebben”, zucht Aurora Costenoble. “We willen de ploeg uit provinciale daarmee niet belasten. Ik heb dus aan het sportcomité laten weten dat we niet meer op nationaal niveau zullen voetballen. We doen met drie teams verder: één in eerste provinciale, één wellicht in tweede provinciale en de U16.”

De eerste ploeg van Cerkelladies Brugge maakte in het seizoen 1975-1976 haar opwachting in de nationale reeksen van het damesvoetbal. Daar komt nu dus abrupt een einde aan. Men zakt dus naar eerste provinciale.

Drie speelsters, Silke Everaert van Ladies Oudenburg, Celine Dermul (St.-Joris) en Ada Azomchine, zijn al aangesloten. Eind deze week en begin volgende week worden nog twee speelsters aangetrokken en er staan er nog drie op de wachtlijst. “We gaan dus volledig herbeginnen. Niemand krijgt ons klein. We staan voor een nieuwe uitdaging”, klinkt de voorzitter strijdvaardig.

De eerste ploeg zal worden getraind door Christophe De Wilde en Saar Hernou, de ploeg in tweede provinciale door Dwight Maes. Marie-Anne De Baets wordt de keeperstrainer. Marijke Roelof wordt als jeugdtrainster verantwoordelijke voor de U16. Aurora: “Verder hebben we binnen het bestuur beslist om via de sociale media nog zo weinig mogelijk te communiceren. Er komt binnenkort een Facebookpagina voor de eerste en de tweede ploeg, een voor de U16 en de algemene pagina Cerkelladies Brugge blijft. De speelsters van het eerste en tweede team krijgen dezelfde premie, zij het afhankelijk van wanneer ze komen trainen.”

“Eens de ploeg in de tweede provinciale die hoofdzakelijk zal worden gevormd met speelsters die vorig seizoen ongeslagen kampioen werden bij de U16 en dit seizoen vicekampioen werden in derde provinciale meer maturiteit heeft, zullen we ook vanuit dit team naar de eerste ploeg kunnen doorschuiven”, besluit Aurora Costenoble.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier