Cercletrainer maakt zijn groep klaar voor match die ze niet mogen verliezen

© BELGA
Redactie KW

Voor Cercle Brugge is er zondag tijdens de vierde ontmoeting in Play-Off 3 in Lier maar één optie : niet verliezen.

“Er wordt deze week goed en scherp getraind, onder leiding van een trainersstaf die super gemotiveerd is. Daar valt niets over te zeggen”, zei van Wijk donderdag tijdens de persbijeenkomst. “Het geloof is voor een stuk gebaseerd op vertrouwen. Het geloof is wel groot, maar door omstandigheden en wat er hier de voorbije weken is meegemaakt kreeg het vertrouwen toch wel een knauw.”

“We zijn ook vorige vrijdag met goede intenties vertrokken. We zijn er voluit voor gegaan, zij het in eenzelfde scenario dat we de vorige twee wedstrijden hebben gezien: een beter voetballend en frivool Lierse en meer macht en power in een goede organisatie van ons. Plus: tal van doelrijpe kansen. In de zestien meter van de tegenstander wringt het schoentje al een gans seizoen. We kunnen toch zo moeilijk scoren. Ook wat betreft stilstaande fasen scoren we zwak. Volgens een Franstalige krant hebben we zelfs de slechtste statistieken.”

Van Wijk wil de handdoek zeker nog niet in de ring werpen. “Ik vind het moeilijker dan ik had vooropgesteld. Als trainer blijf ik dezelfde, maar ik word ook wat ouder. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat dit een heel moeilijke opdracht is. Jammerlijk staan we op dit moment geen stukje verder. We trekken zondag naar Lierse om een resultaat te behalen.”

Doelman Werner onzeker

Het is nog niet duidelijk of van Wijk beroep kan doen op doelman Olivier Werner. Hij heeft last van de lies en is twijfelachtig. Naast de revaliderende Stef Wils, Sam Valcke en Ismaïl N’Diaye hebben Richard Sukuta-Pasu (knieblessure) en Jinty Caenepeel (niet fit wegens last aan de kniepees) deze morgen de training moeten staken. Ook Jilke De Coninck liep maandag een kleine blessure op bij de beloften en Ayron Verkindere vertrekt met de nationale U18 voor een tornooi in Zuid-Korea.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier