Cercle wellicht in beroep tegen licentie Moeskroen- Peruwelz

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De beslissing dat Moeskroen-Peruwelz een licentie voor eerste klasse krijgt, is slecht nieuws voor de Vereniging.

Moeskroen- Péruwelz kreeg woensdag geheel onverwacht zijn licentie met als resultaat dat Cercle Brugge zal moeten proberen om zich op een sportieve manier in de Jupiler League te handhaven. Want op die manier degradeert de verliezer van Play-Off 3 naar tweede klasse.

Cercle blijft echter niet bij de pakken zitten en plant om een procedure op te starten om het dossier van de Henegouwse fusieploeg nog eens onder de loep te nemen. Men wil het dossier grondig en kritisch analyseren. Vandaag hadden ze hiertoe een afspraak met de Pro League en de voetbalbond.

De vereniging wil tevens laten onderzoeken of de financiële slagkracht van Exel Moeskroen, zoals de club volgend seizoen door het leven gaat, voldoende is. “Moeskroen denkt met een budget van drie, vier miljoen euro rond te komen. In dat geval onbegrijpelijk dat zij die licentie krijgen”, klinkt het bij Cercle. “Als dat zo is, willen wij beroep aantekenen bij de licentiecommissie.”

Bij Cercle verwijzen ze ook naar een gelijkaardig geval in 2009 toen FC Dender naar tweede klasse degradeerde en enkele maanden later Excelsior Moeskroen dan toch de boeken neerlegde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier