“Cercle verdient om in eerste klasse te blijven”, reageert trainer Vidarsson

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge schreef vorig seizoen geschiedenis tegen KV Mechelen door in de slotfase een 0-2 naar een 3-2 om te buigen. Nu waren de rollen omgekeerd, met kwalijke gevolgen voor groen- zwart: play-off 3 is een feit voor de Vereniging.

Bart Buysse, de enige Cerclespeler die kort na de match een reactie kwijt wilde, had een dergelijk scoreverloop nog nooit meegemaakt. “85 minuten hadden we alles onder controle en dan ineens geven we het weg, en dan nog de manier waarop… Deze nederlaag is vandaag verschrikkelijk zwaar om dragen, zowel voor spelers, supporters als bestuur. We moeten nu tegen Lierse in play-off 3 met een propere lei beginnen en die eerste klip nemen.”

Trainer Arnar Vidarsson had zijn 37ste verjaardag allicht helemaal anders voorgesteld. “Ik heb een rotgevoel, het is niet anders. Het is onwaarschijnlijk hoe voetbal in elkaar steekt. Ik kan alleen maar mijn spelers feliciteren voor hun inzet, wilskracht, gedrevenheid. Dit is nu de vierde wedstrijd op rij dat wij meer verdienen. Voetbal kan enorm hard zijn. Het kan mooi maar ook verschrikkelijk zijn.”

Dat Cercle drie doelpunten zo kort na elkaar en op het einde nog kan slikken is volgens de trainer een samenloop van factoren. “Bij dat eerste doelpunt krijgen we een vrije trap tegen die eigenlijk nooit mag vallen. Die bal moest gewoon weggetrapt worden. Van dan af ontstaat er paniek en dit gaat niet samen in het voetbal.”

De vervanging van Haroun wordt als een sleutelmoment in de wedstrijd door de trainer ontkend. “Kort daarna maken we de 2-0 en hebben we zelfs nog mogelijkheden om de 3-0 te prikken. We zullen deze bittere pil nu een tweetal dagen laten bezinken, daarna moeten we met zijn allen de rug rechten om play-off 3 aan te vatten. Want Cercle verdient het om in eerste klasse te blijven, zowel voor de spelers als de supporters”, besluit de IJslander.

(ACR – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier