Cercle raakt niet verder dan 0-0 bij Antwerp

In een match die niet echt veel om het lijf had, kon geen van beide ploegen scoren. De match eindigde zoals hij begonnen was, al lieten de Antwerp-supporters zich eventjes negatief opmerken.

Op de eerste speeldag van de tweede periode in de Proximus League koos Cercletrainer José Riga voor de verplaatsing naar de Bosuil voor enkele nieuwe namen. Luissint, Khchab en Yagan moesten hun plaats afstaan aan Dewaele, de jonge De Schryver en Lambot die na een scheenbeenbreuk en een revalidatie van enkele maanden opnieuw in de basis stond. Voor De Oliveira en Diarra was er geen plaats in de kern. Cercle koos voor een behouden opstelling. Antwerp mikte op de snelle flankspelers om de groen- zwarte verdediging te ontwrichten. Het tempo lag in de eerste helft echter niet zo hoog. Soumah kon voor Cercle scoren op het halfuur, maar hij zag zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Groen- zwart kreeg daarna nog enkele doelkansen, maar de afwerking faalde. De Schryver was kort voor de rust nog het dichtst bij de openingstreffer. Hij besloot gelukkig voor de thuisploeg naast.

Verdiend gelijkspel

Na de rust stond Owusu, ex-Cercle, dan weer dicht bij de 1-0. Antwerp was duidelijk een stuk gretiger dan in de eerste helft. Opnieuw Owusu trapte naast. Na een uur was Cercle dan weer dicht bij een goal, maar Maertens trapte een niet te missen kans over het lege doel. De laatste twintig minuten namen de bezoekers het initiatief van Antwerp over, maar er werd niet meer gescoord. Ook niet door de thuisploeg, tot groot ongenoegen van het thuispubliek dat de wedstrijd zelfs voor even liet stilleggen. Ze verlieten tien minuten voor tijd al het stadion. Cercle behaalde verdiend een gelijkspel, al had die match misschien wel doelpunten moeten krijgen. Groen-zwart, vooral goed vanuit de organisatie, wakkerde het vertrouwen opnieuw aan, met het oog op volgende zondag tegen Lommel United. (ACR)

R. Antwerp FC – Cercle Brugge 0-0.

R. Antwerp FC: Debaty, Biset, Colpaert, Vansteenkiste, Kone, Limbombe, Dequevy, Omolo, Owusu (80′ Malsa), Hairemans (80′ Dierckx), Binst (87′ Vleminckx).

Cercle Brugge: Lentz, Coussement, Dewaele, Lambot, Bourdin, Diallo (92′ Bertaccini), De Schryver (67′ Yagan), Haroun, Maertens, Galvez-Lopez, Soumah (83′ Naudts).

Gele kaarten: 56′ Dewaele, 75′ Haroun, 86′ Bourdin, 90′ Malsa.