Cercle-middenvelder Omolo krijgt enkel voorwaardelijke schorsing

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie heeft Johanna Omolo, de Keniaanse middenvelder van Cercle Brugge, dinsdag een speeldag schorsing met uitstel en een boete van 200 euro opgelegd. Daardoor kan Cercle Brugge komende zondag op het veld van Roeselare wel rekenen op Omolo.

De Keniaanse middenvelder werd afgelopen weekend op de vijfde speeldag in de heenronde van de Proximus League rechtstreeks van het veld gestuurd. In de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Beerschot Wilrijk raakte hij doelpuntenmaker Mo Messoudi met de hand in het gezicht, terwijl de bal niet in het spel was. Scheidsrechter Luc Wouters zag er een slaande beweiging in en toonde Omolo de rode kaart.

Het Bondsparket wilde de “bewuste slag in het gezicht van zijn tegenstrever” bestraffen met twee speeldagen schorsing, maar Cercle Brugge legde zich daar niet bij neer. Dinsdag pleitte de Vereniging voor de vrijspraak. “Ik wilde mij vrijlopen, maar Messoudi trok aan mijn shirt en arm en duwde me ook in de rug. Ik kreeg zelfs een tik op mijn achterhoofd”, getuigde Omolo ter zitting van de Geschillencommissie. “In mijn poging om me los te rukken, heb ik hem geraakt. Maar ik heb niet met opzet geslagen.”

De Geschillencommissie geloofde de Keniaan en hield het, mede dankzij het goede disciplinaire verleden van Omolo, op een voorwaardelijke schorsing. Bij de volgende disciplinaire vervolging wordt de speeldag schorsing met uitstel effectief.