Cercle geraakt ook niet voorbij Tubeke

Dylan De Belder trapte op de paal. © (Foto VDB)

Al op vrijdag wist Cercle -na de 5-0 zege van Beerschot-Wilrijk tegen Roeselare- dat de uitslag in Tubeke geen belang meer had voor groenzwart voor wat de eerste periode betreft. Mathematisch werd het onmogelijk, al moest je ook vooraf een superoptimist zijn om te denken dat Cercle in twee matchen vier punten zou ophalen op zowel Beerschot-Wilrijk als OHL.

Franky Vercauteren had vergeleken met de match op Lierse zowel Vanbelle als Vincent naar de bank verwezen ten voordele van Gaspar en Delacourt. Ook het systeem was veranderd, met drie achterin en met Palun en Gaspar hoog op de flanken. De eerste kans was voor Cercle, Mercier bediende De Belder maar Defourny kon nog in hoekschop ontzetten.

Op die hoekschop kopte Delacourt goed in, weer duwde Defourny de bal in hoekschop. Er kwamen nieuwe mogelijkheden via Tormin én Gaspar, ook De Belder dreigde nog eens. Na 28 minuten moest Lambot ingrijpen, hij sopte Stevance af, in de herneming zag Zenke zijn poging in hoekschop verwerkt. Eén minuut later en goeie actie van Gaspar, De Belder kopte op de paal. Toen Tormin voorbij Laurent dreigde te gaan bij een dribblenummer, ging die duidelijk zijn armen gebruiken. Referee Jasper Vergoote, een Westvlaming, zag er geen graten in. Ook niet toen Crysan de bal over Defourny lobde maar vervolgens door Laurent werd neergetrokken. Omolo hield er voor protest geel aan over, ook Lambot ging bij het affluiten van de eerste helft nog eens zijn ongenoegen uiten bij de referee.

Uitblinker Defourny

Het eerste gevaar na de pauze was van de thuisploeg, Videmont zette de bal hard naast. En even later was het zelfs raak : Zenke legde de bal voor doel waar Stevance aan de tweede paal geen tegenstander had en kon scoren (1-0). Zeker geflatteerd, want even voordien had Crysan ei zo na De Belder kunnen afzonderen. Defourny, stilaan de uitblinker bij de thuisploeg, hield Delacourt van de gelijkmaker, maar toen één minuut later Nirisarike zich vergreep aan Tormin kon Vergoote niet anders dan penalty fluiten. Het duurde een minuut eer Mercier mocht trappen, maar hij mikte zuiver binnen (1-1). Defourny bleef uitblinken op pogingen van Tormin en Crysan, terwijl Mercier zelf over mikte. Cercle ging voluit voor de drie punten, Taravel schoot over, Lambot deed dat over in de extra tijd en Buyl trapte nog eens op de vuisten van Defourny. Cercle kreeg de meeste kansen maar was niet echt efficiënt, een stilaan bekend deuntje.

Zondag komt Westerlo op bezoek voor de laatste match van de heenronde.

Cercle : Nardi, Delacourt, Lambot, Taravel, Gaspar (71’Robail), Omolo, Mercier (88’Buyl), Palun, Tormin, De Belder, Crysan.

Doelpunten : 51′ Stevance 1-0; 57′ Mercier (pen.) 1-1.