Cercle Brugge zoekt nog een goed doel voor dit seizoen

© BELGA
Redactie KW

Exemplaren met netten hebben ze al, maar Cercle Brugge wil meer zijn dan voetbal alleen.


© BELGA

“Vanaf haar ontstaan tot vandaag engageert de Vereniging zich dagelijks voor een rechtvaardiger samenleving en hecht ze veel belang aan maatschappelijk en sociaal engagement, zoals dat in haar missie beschreven staat”, klinkt het. Elk jaar zetten spelers, supporters, trainers, medewerkers en bestuursleden zich dan ook in voor een aantal maatschappelijke projecten. Eén van de meest opvallende projecten is de jaarlijkse grote sociale actie. Bedoeling van de hele opzet is natuurlijk een aardige som geld te verzamelen, maar tegelijk moet dit ook sensibiliserend werken.

Goed doel gezocht

Ook in het seizoen 2014-2015 gaat Cercle Brugge hetzelfde engagement aan en wil het haar schouders onder een sociale actie zetten. Het kan daarbij om een project in het buitenland of een project uit onze regio gaan, telkens in samenwerking met een erkende ngo of een organisatie met behoorlijke ervaring op het terrein. In het verleden werden zo al acties op poten gezet tegen kindersterfte in Congo, ten gunste van antipolio-vaccinaties, de Clinic Clowns, kinderen met autisme, en vorig jaar het succesvolle ‘Cercle kleurt Oranje” i.s.m. Oranje vzw.

Ngo’s, vrijwilligersorganisaties, maatschappelijk georiënteerde organisaties en serviceverenigingen die oren hebben naar de oproep, worden aangeraden de vereniging een gemotiveerde kandidatuur te bezorgen.

>> www.cerclebrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier