Cercle Brugge zit achter Braziliaan (maar die heeft nog interlandverplichtingen)

Momenteel zou Vitinho nog trainen bij de nationale ploeg U20 van Brazilië. © Cruzeiro
Redactie KW

Na veel gespeculeer is het (bijna) officieel: Irvin Cardona blijft een seizoen langer bij Cercle. De promotieheld twijfelde nog even tussen onder meer Nice, Nîmes en Monaco, maar kiest uiteindelijk voor het project van Cercle. Hij wordt gehuurd van Monaco.

Maar daarmee is de transferhonger van Cercle nog niet gestild. Braziliaanse media melden de komst van de Braziliaan Vitinho. AS Monaco zou de 18-jarige rechtsback overnemen van de Braziliaanse eersteklasser Cruzeiro en per direct bij Cercle Brugge stallen.

Volgens de Braziliaanse website zou Monaco twee miljoen euro betalen aan Cruzeiro en behoudt zijn Braziliaanse club ook nog eens tot dertig procent van de rechten bij een eventuele doorverkoop. In Brazilië is de competitie twaalf speeldagen ver en kwam Vitinho één keer in actie. De Braziliaanse topspits Fred is er de bekendste naam.

Momenteel zou Vitinho nog trainen bij de nationale ploeg U20 van Brazilië, woensdag was er nog een oefenmatch en daarna zou hij richting Europa vertrekken.

Aanvallende middenvelder op komst?

Ook de aanvallende middenvelder ArnaudLusamba(21) wordt aan Cercle gelinkt. De Fransman met Congolese roots was dit jaar aan de slag bij OGC Nice. Deze ex-jeugdinternational van Frankrijk stond vorig jaar in de belangstelling van… Club Brugge.

Volgens lokale media in Nice zou Cercle (en dus niet Monaco) de kerel overnemen op huurbasis met een optie tot definitieve aankoop.